Η ποιότητα του νερού απαραίτητη για την υγεία μας!

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη

Το νερό, αυτό το άοσμο υγρό, η πιο διαδεδομένη χημική ένωση της γης, είναι απαραίτητη για την υγεία και την επιβίωση του ανθρώπου. Είναι ευρέως γνωστό πως ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει μέρες χωρίς τροφή, αλλά πεθαίνει αν περάσουν λίγες ώρες χωρίς νερό.

Όμως, η ποιότητα του νερού είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής μας υγείας. Ας δούμε μερικές πληροφορίες για τις εταιρίες νερού και για τι πρέπει να προσέχουμε στο νερό το οποίο καταναλώνουμε.

Πόσο καλό είναι το νερό των εταιρειών;

Η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη στον κόσμο. Παρόλα αυτά έρευνες έχουν καταδείξει πως η ποιότητα του εμφιαλωμένου νερού δεν διαφοροποιείται από εκείνη της βρύσης.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσο νερό πρέπει να πίνετε ανάλογα με το βάρος σας!

______________________

Η κατηγοριοποίηση του νερού αναγράφεται μετά από νόμους και κανονισμούς επάνω στο μπουκάλι. Οι τρεις κατηγορίες που επιτρέπεται να αναγράφονται μόνο είναι: το επιτραπέζιο, το φυσικό μεταλλικό νερό και το νερό πηγής. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά αυτών των τριών:

  • Επιτραπέζιο νερό: Το επιτραπέζιο νερό μπορεί να είναι οποιαδήποτε προέλευσης (από γεώτρηση, λίμνη, ακόμα και αφυδατωμένο από τη θάλασσα). Πόσιμο είναι το νερό το οποίο είναι αβλαβές, άοσμο, άχρωμο, δροσερό, με ευχάριστη γεύση, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εγκυρότητά του.
  • Φυσικό μεταλλικό νερό: Είναι εκείνο το οποίο έχει υπόγεια προέλευση και εμφιαλώνεται επιτόπου στην πηγή προέλευσής του.
  • Νερό πηγής: Το νερό πηγής μοιάζει με το φυσικό μεταλλικό νερό ως προς το ότι έχει υπόγεια προέλευση, έχει σταθερή σύσταση, δεν υφίσταται καμιά διαδικασία απολύμανσης και εμφιαλώνεται πάντα στην πηγή προέλευσής του.

Η ποιότητα του νερού απαραίτητη για την υγεία μας!

Πώς εξασφαλίζεται η ποιότητα του νερού;

Η κακή ποιότητα του νερού, δυστυχώς, δεν είναι γεγονός που συναντάμε μόνο σε μακρινές και φτωχές χώρες, αλλά υπάρχει ακόμα και δίπλα μας. Τα προβλήματα στις σωληνώσεις και οι κακώς κατασκευασμένες εγκαταστάσεις  μολύνουν το νερό με χλώριο, το οποίο σε συνδυασμό με άλλες οργανικές ενώσεις, μπορεί να επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία μας. Αυτές οι ουσίες μπορεί να είναι: μόλυβδος, αρσενικό, υδράργυρος, χρώμιο, αμίαντος, νιτρικά, άλατα ασβεστίου, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο.

Οι τρόποι ώστε να προφυλάξουμε το νερό είναι: η τοποθέτηση στην είσοδο της παροχής νερού από το δίκτυο στο σπίτι, όπου ένα σχετικά ογκώδες φίλτρο κατακρατά περίπου το 60% του χλωρίου. Είναι χρήσιμο να προχωρήσουμε στις απαραίτητες πιστοποιήσεις, να έχει ελεγχθεί ως προς την ασφάλεια και να προσφέρει αποτελεσματική προστασία.

Η ποιότητα του νερού είναι απαραίτητη για την καλή μας υγεία; ας της δώσουμε τη σημασία που της χρειάζεται.

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη,

Influence:

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, προσπαθώ μέσω της γραφής μου για τη διερεύνηση της αλήθειας. Γνώστρια της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας…