Η πειθώ είναι πολλές φορές πιο αποτελεσματική από τη δύναμη!

Συντάκτης: Χριστίνα Στογιαννίδη, Φιλόλογος

Η Πειθώ είναι η κρίσιμη δεξιότητα που συμβάλλει στη διάκριση του ατόμου στον επαγγελματικό και κοινωνικό του περιβάλλον. Η Πειθώ οδηγεί σε πετυχημένες συμφωνίες, αυξάνει πωλήσεις, προωθεί ιδέες, αναπτύσσει κινητοποίηση, καλλιεργεί αλλαγές.

Γιατί είναι σημαντική η πειθώ;

“Η επιτυχία του επιχειρήματος εξαρτάται απόλυτα από τον τρόπο που παρουσιάζεται”

Η πειθώ θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα όπλα που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του σχεδόν σε όλους τους τομείς της ζωής του, κυρίως στον εργασιακό χώρο.  Π.χ. το να πείσετε τον καταναλωτή να αγοράσει το προϊόν που πουλάτε, τον συνεργάτη σας ότι οι ιδέες σας για ένα θέμα είναι σωστές ή ακόμη και τον προϊστάμενό σας να εγκρίνει την αύξηση των αποδοχών σας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση.

Η τέχνη της πειθούς διδάσκεται.

Για να κερδίσετε το παιχνίδι της πειστικότητας πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα μυστικά  – κλειδιά που θα σας οδηγήσουν στο σκαλί της επιτυχίας και θα σας επιτρέψουν να «αφοπλίσετε» τους «αντιπάλους» σας.

Η πειθώ είναι πολλές φορές πιο αποτελεσματική από τη δύναμη!

  • 1οςτρόπος: Επίκληση στη λογική

Προκειμένου να επιτευχθεί η πειθώ ο πομπός απευθύνεται στην αντιληπτική και κριτική ικανότητα του δέκτη, επικαλούμενος τη λογική του.

  • 2οςΤρόπος: Επίκληση στο συναίσθημα

Μερικές φορές η πειθώ έχει στόχο να προκαλέσει μια απόφαση/ενέργεια. Στην περίπτωση αυτή συχνά δεν αρκεί η επίκληση στη λογική του δέκτη, με την αποδεικτική ισχύ της επιχειρηματολογίας, αλλά χρειάζεται επιπλέον να προκληθούν στο δέκτη εκείνα τα συναισθήματα που θα τον παρακινήσουν στην προσδοκώμενη απόφαση, όπως οργή, πραότητα, αγάπη, μίσος, φόβο, εμπιστοσύνη, οίκτο, αγανάκτηση, φθόνο, ντροπή, περιφρόνηση κτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Χριστίνα Στογιαννίδη, Φιλόλογος

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr