Η Παράξενη παρέα του Ορφέα

Συντάκτης: Μαρία Μαθιουδάκη

Ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας είναι ο Ορφέας, γιος του βασιλιά της Θράκης Οίαγρου και της Μούσας της επικής ποίησης Καλλιόπης. Σύμφωνα με το μύθο, ο Ορφέας μάγευε με τη μουσική της λύρας του όχι μόνο τους ανθρώπους και τα θηρία, αλλά ακόμη και τα άψυχα αντικείμενα.

Έτσι και ο μικρός Ορφέας, ο ήρωας  του παραμυθιού του δημοσιογράφου Κάργα Βασίλη, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη, καταφέρνει με τη μουσική του να αλλάξει τη ζωή των φίλων του, που δεν είναι άλλοι από μερικά αγαπημένα ζώα των παιδιών ∙ ένα καγκουρό, ένας παπαγάλος, μία μαϊμού, μία καμήλα, ένας πελαργός, μία γάτα, ένα τζιτζίκι, ένας ουρακοτάγκο, ένας κροκόδειλος και ένας σκαντζόχοιρος συναντιούνται στις σελίδες αυτού του βιβλίου παιδικής λογοτεχνίας με σκοπό τους να συναντήσουν τον Ορφέα στη Θράκη!

_____________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παιδικά παραμύθια και ψυχολογία

_____________________

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

«Μια απρόβλεπτη και παράξενη παρέα ζώων ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι, για να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα, που με τη λύρα και τη μουσική του τους αλλάζει τη ζωή»

Ο νέος αυτός … ορφικός μουσικός μπορεί να μην έχει τη μαγική ικανότητα να εξημερώνει τα άγρια ζώα, φαίνεται όμως πως η μουσική του έχει τη δύναμη να γεμίζει τις καρδιές τω φίλων του με χρώμα και αισιοδοξία. Αυτή η θαυματουργή επίδραση της μουσικής στη ζωή μας γίνεται ακόμη πιο έντονη και μέσα από τον έμμετρο χαρακτήρα του παραμυθιού, ένα στοιχείο που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο και οικείο για τους μικρούς αναγνώστες μας!

Όλο το παραμύθι παρουσιάζεται σαν ένα μεγάλο παιδικό τραγούδι, γεγονός που βοηθάει τα παιδιά αφενός να έλθουν σε επαφή με το ρυθμό της ελληνικής γλώσσας και αφετέρου να κατανοήσουν ευκολότερα τα μηνύματα που κρύβει μέσα του το βιβλίο αυτό, καθιστώντας το παράλληλα ιδανικό για ηλικίες από 3 έως και 10 ετών.

Οι ονειρικές εικόνες της Καρτσακάλη Παναγιώτας σε συνδυασμό με την ευφάνταστη αφήγηση του συγγραφέα, δίνουν τη δυνατότητα στο παιδί να οπτικοακοποιήσει το περιεχόμενό του, εκθέτοντάς το την ίδια στιγμή με διασκεδαστικό τρόπο σε σημαντικές έννοιες όπως η φιλία και η μοναδικότητα του να είσαι ο εαυτός σου.

Μέσα από την παρέα του Ορφέα, μια παρέα αποτελούμενη από διαφορετικά ζώα, τα οποία παρουσιάζουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, ακόμα και σε σχέση με το είδος τους, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να επιβιβαστούν σε ένα ταξίδι με προορισμό τη φιλία και με σταθμούς αυτούς της τέχνης, της συντροφικότητας και της αποδοχής.

Πρόκειται λοιπόν για ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη των γονιών και των εκπαιδευτικών!

Συντάκτης: Μαρία Μαθιουδάκη,

Influence:

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης το 1996. Σπουδάζω στο 4ο έτος του τμήματος Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην πόλη του Ρεθύμνου…