Η Ορεινή Κορινθία

Συντάκτης: Βασίλης Δεληγιάννης

Η Ορεινή Κορινθία είναι τόσο κοντά στην Αθήνα και την Πάτρα που είναι πόλος έλξης για Αθηναίους και Πατρινούς αλλά και τόσο μακριά καθώς δεν είναι αναμενόμενο τοπίο για την περιοχή.

Γενικά

Η περιοχή είναι στα όρια Κορινθίας-Αρκαδίας-Αχαΐας. Είναι το πλέον ορεινό κομμάτι της Κορινθίας και είναι περισσότερο χειμερινός προορισμός. Φημίζεται για την αλπική βλάστηση, κυρίως κωνοφόρα ειδικά έλατα λόγω του ύψους.

Χλωρίδα, πανίδα, γεωγραφία

Η χλωρίδα είναι κυρίως έλατα και λοιπά κωνοφόρα καθώς και λοιποί άγριοι θάμνοι λόγω γεωμορφολογίας. Η πανίδα είναι άγρια σε κάποιο βαθμό, μάλιστα διέρχονται αποδημητικά πτηνά καθώς η περιοχή είναι κόμβος. Στην περιοχή υπάρχουν λίμνες όπως η τεχνητή Δόξα και οι περιστασιακές Στυμφαλίας και Φενεού. Η αγροκτηνοτροφία παίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της περιοχής όπως και η μελισσοκομία.

Αξιοθέατα

  • Η λίμνη Δόξα.
  • Η Στυμφαλία, στην λίμνη της οποίας σύμφωνα με την μυθολογία ο Ηρακλής σκότωσε τις στυμφαλίδες όρινθες.
  • Η Νεμέα με τον αρχαιολογικό χώρο (στο αρχαίο στάδιο γίνονταν τα Νέμεα). Η περιοχή έχει οινική παράδοση και μονάδες παραγωγής οίνου. Η πιο γνωστή ποικιλία της περιοχής είναι το κόκκινο Αγιωργίτικο. Η Νεμέα είναι επίσης γνωστή  για τον άθλο του Ηρακλή με τον λέοντα.
  • Το χιονοδρονικο κέντρο Ζήρειας ή Κυλλήνης
  • Τα χωριά όπως τα τρία Τρίκαλα (άσχετα με τα Θεσσαλικά), η Γκούρα

Συντάκτης: Βασίλης Δεληγιάννης,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.