Η ώρα άλλαξε… εσύ;

Συντάκτης: Γεωργία Σωτηροπούλου

Πόσο μπορείς να αλλάξεις  μια δύσκολη κατάσταση; Έχεις σκεφτεί ότι τα πάντα αλλάζουν, ο χρόνος περνάει και πρέπει να περνάς και εσύ στην επόμενη φάση;

Βιώνοντας μια δύσκολη κατάσταση..

«Όταν έρχονται οι λύπες, δεν έρχονται σαν μεμονωμένοι κατάσκοποι, έρχονται σε τάγματα» (Γουίλιαμ Σαίξπηρ, 1564-1616) . Υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει βρεθεί σε μια δύσκολη στιγμή; Εκεί μπροστά μας είναι τα προβλήματα και οι δοκιμασίες της ζωής. Πλήθος τα ζητήματα, οι πειρασμοί, οι παγίδες, οι στενοχώριες. Δεν ξέρω τι νούμερο να βάλω για τους λόγους που θα μπορούσαν να χαλάσουν τη διάθεσή σου και να σε κάνουν να  χάσεις την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία σου. Η ζωή όμως είναι κύκλος με καλές και κακές στιγμές. Όσο μεγαλώνεις, είναι βέβαιο πως στενοχωριέσαι περισσότερο γιατί πολύ απλά χάνεται ο αυθορμητισμός σου. Ποιος αυθορμητισμός; Αυτός που είχες νεότερος φυσικά και  σε έκανε να μην υπολογίζεις τόσο σοβαρά τα πράγματα!

Είναι όμως μερικές φορές που η ζωή είναι ένα δράμα. Αναρίθμητος ο κατάλογος των δυσκολιών…  Παρεξηγήσεις στις σχέσεις μας, θλίψεις και δοκιμασίες, άδικες συμπεριφορές, περιφρόνηση, κακεντρέχειες, πόνοι από αρρώστιες. Υπάρχουν καταστάσεις πραγματικά δύσκολες  για τις οποίες δεν σε φτάνει η ώρα, οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια για τις ξεπεράσεις.

Κι όμως καμία δύσκολη κατάσταση δεν κρατάει για πάντα. Το έντονο συναίσθημα μαλακώνει με την πάροδο του χρόνου γιατί ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Όσο κι αν χρειαστείς να ξεπεράσεις μια δύσκολη κατάσταση, συνειδητοποίησέ την. Δεν είναι το ίδιο μια ασθένεια με έναν χωρισμό. Δεν είναι το ίδιο μια απώλεια με μια ερωτική απογοήτευση.

Πόσο άλλαξες άραγε τώρα που περνάς αυτή την δύσκολη φάση; Και ναι, άλλαξες γιατί είσαι άνθρωπος και νιώθεις. Έχεις κλειστεί στον εαυτό σου, έχεις παραμελήσει την εμφάνισή σου, έχεις γίνει απόμακρος. Νιώθεις τη δυστυχία και τον χρόνο σταματημένο που δεν περνά για να απαλύνει τον πόνο σου, κι ας το ξέρεις πως κάποια στιγμή ό,τι και να σου συμβαίνει θα γίνει μια ανάμνηση που θα σε πονά λιγότερο.

Ίσως και να μπορείς να αλλάξεις κάτι.. έστω μικρό και ασήμαντο που να σε βοηθήσει να απαλύνεις τον πόνο που νιώθεις.

Ό,τι και να σου συμβαίνει αυτή τη στιγμή, αφορά έναν τομέα της ζωής σου. Οι άλλοι; Χρησιμοποίησέ τους για να ανέβει λίγο το ηθικό σου!

Η αυτοπεποίθησή σου έχει χαθεί. Σκέψου ότι όλα είναι προσωρινά, άλλαξε λίγο την πεσμένη σου διάθεση. Περιποιήσου λίγο τον εαυτό σου, χάρισε στον διπλανό σου έστω και ένα παγωμένο χαμόγελο!

Να είσαι αισιόδοξος, να παλεύεις με τη δυσκολία, να μην παραιτείσαι από την όρεξη για ζωή! Το πόσο θα χρειαστείς να ξεπεράσεις μια δύσκολη κατάσταση το ξέρεις ΜΟΝΟ εσύ!

Ο χρόνος τρέχει, εσύ μεγαλώνεις και πρέπει να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως όλα θα φτιάξουν. Γιατί πρέπει να φτιάξουν και πρέπει να πας παρακάτω! Μην αφήνεις τις τρέχουσες καταστάσεις να σε παίρνουν από κάτω. Ξέρεις γιατί; Γιατί πολύ απλά…και αυτό θα περάσει..!

Οι κοντινοί σου άνθρωποι είναι ό,τι χρειάζεσαι. Αυτοί που σε αγαπούν πραγματικά θα είναι εκεί να σε βοηθήσουν και να σε εμψυχώσουν. Μην τους απομακρύνεις.

Ξεκίνα σχέδια για το μέλλον σου! Προγραμμάτισε οτιδήποτε θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα. Μπορεί αυτός ο τρόπος να σε κάνει να δεις την κατάσταση με διαφορετικό μάτι και να πάρεις πίσω λίγη από την ενέργεια που έχεις χάσει.

Άλλαξε! Πάρε τη ζωή στα χέρια σου. Βρες τη δύναμη και άλλαξε οτιδήποτε σε δυσαρεστεί. Πίστεψε στον εαυτό σου και άλλαξε την ώρα σου για να είσαι εσύ καλύτερα!

Συντάκτης: Γεωργία Σωτηροπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr