Η όμορφη Κύπρος

Συντάκτης: Γιώτα Χαρλαύτη

H θεά Αφροδίτη δεν διάλεξε τυχαία, από όλα τα νησιά της Μεσογείου να μετοικήσει από τον Όλυμπο στην Κύπρο. Και αυτό, γιατί όσο όμορφη ήταν εκείνη, άλλο τόσο όμορφο είναι και το παρεξηγημένο αυτό νησί. Οι ατελείωτες αμμουδερές ακτές, οι κατάφυτες πλαγιές του όρους Τρόοδος, τα γραφικά χωριά στις επαρχίες της Λάρνακας, της Λεμεσού και της Πάφου, αλλά και η πλούσια Ιστορία της, η οποία αποτυπώνεται στους δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, συνθέτουν ένα σπάνιας ομορφιάς γεωμορφολογικό παζλ.

Αναμφίβολα η Κύπρος δελεάζει τον επισκέπτη της με την πρώτη ματιά, καθώς αποτελεί ένα νησί ευλογημένο με αξιοθέατα από άκρη σε άκρη. Ολόκληρο το τοπίο της Κύπρου απλώνεται σε λαμπερές ακτές, απόκρημνα βουνά, αρωματικά δάση και τραχιά ακρωτήρια. Καθώς το νησί βρίσκεται στο μεταναστευτικό μονοπάτι ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, αποτελεί ένα όνειρο για τους παρατηρητές πουλιών, με τα κοπάδια των φλαμίνγκο να συχνάζουν στις Αλυκές και πολλά άλλα σημαντικά είδη που διέρχονται ή αναπαράγονται στο νησί.

Λίγα συναισθήματα μπορούν να συγκριθούν με το αλμυρό αεράκι και την απέραντη θέα των αστραφτερών καταγάλανων νερών της Κύπρου. Αυτό το ειδυλλιακό σκηνικό μπορεί να απολαύσει κανείς το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στο νησί, καθώς προσφέρει ένα πλήθος εμπειριών, από την απόλυτη χαλάρωση της ηλιοθεραπείας μέχρι τη συγκίνηση και την πρόκληση του να δοκιμάζεις ένα δυναμικό θαλάσσιο σπορ.

Όποια και αν είναι η εποχή, η Κύπρος προσφέρει πληθώρα ευκαιριών για να βιώσετε νέες, ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές δραστηριότητες, αλλά και να απολαύσετε τη νυχτερινή σας διασκέδαση. Από την παραθαλάσσια Λεμεσό και τη διχοτομημένη Λευκωσία, μέχρι τις κοσμοπολίτισσες Πάφο και Αγία Νάπα, η Κύπρος συγκεντρώνει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, για να περάσετε αξέχαστα τα ατέλειωτα καλοκαιρινά-και όχι μόνο- βράδια.

Όσες φορές κι αν πας στην Κύπρο δεν μπορείς παρά να μαγευτείς από το έντονο φως της, τις δαντελένιες ακρογιαλιές, τη διαυγή θάλασσα. Πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο για να επισκεφτείς και ακόμα περισσότερο, να εντυπωσιαστείς. Ειδικά για τους έλληνες επισκέπτες, εκείνο που μένει ανεξίτηλο είναι η οικειότητα που προσφέρει το κυπριακό τοπίο και αυτή η αίσθηση της δεύτερης Ελλάδας που σε κυριεύει μόλις αρχίζεις την περιήγησή σου στο νησί.

Αυτό που επίσης αξίζει να σημειωθεί για την Κύπρο, είναι η ζεστασιά με την οποία σε περιβάλλουν οι κάτοικοι. Είναι ένα νησί με μεγάλη καρδιά, ένα νησί που προσφέρει στους επισκέπτες του μια γνήσια και ειλικρινή φιλοξενία, μια φιλική και εγκάρδια αντιμετώπιση. Για τον λόγο αυτό μάλιστα η Κύπρος αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς Ευρωπαίους, αλλά και επισκέπτες από μακρινούς ασιατικούς προορισμούς.

Εξάλλου, αυτό είναι η Κύπρος. Ένα πανέμορφο νησί, το οποίο αξίζει πολλές ευκαιρίες!

Συντάκτης: Γιώτα Χαρλαύτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.