Η Ομοιοπαθητική μπορεί να δώσει λύσεις για τον καθένα ξεχωριστά

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

Η Ομοιοπαθητική είναι μία θεραπευτική μέθοδος που αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως μία ολότητα, εξατομικεύοντας τις ανάγκες του και πάνω από το 70% των ασθενών έχει δει βελτίωση στα θέματα υγείας. Στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής δίνεται η δυνατότητα εκπαίδευσης στην κλασσική Ομοιοπαθητική, με τις πιο υψηλές προδιαγραφές και ευέλικτο πρόγραμμα.

Τι είναι η Ομοιοπαθητική;

Η Ομοιοπαθητική, είναι ένα φυσικό σύστημα υποστήριξης της υγείας που χρησιμοποιείται πάνω από 200 χρόνια, διαφορετικό από την Ιατρική. Οριοθετήθηκε σαν ξεχωριστό θεραπευτικό σύστημα με δικούς του νόμους και κανόνες από τον Σαμουήλ Χάνεμαν. Η Ομοιοπαθητική λειτουργεί διεγείροντας τον μηχανισμό της φυσικής άμυνας/αυτο-ίασης του κάθε οργανισμού, για να προάγει την υγεία, την αντίσταση στις λοιμώξεις και τη μείωση της επιδεκτικότητας στην ασθένεια.

Τα οφέλη της Ομοιοπαθητικής

Αν και η δράση της είναι ήπια, τα αποτελέσματα είναι ισχυρά και διαρκούν.

  • Βελτιώνει συνολικά την υγεία και δεν ανακουφίζει απλά τα τοπικά συμπτώματα.
  • Αντιμετωπίζει, εξατομικεύοντας τη συνολική ιδιαιτερότητα του ατόμου, δρώντας τόσο στο νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο, όσο και στο σωματικό επίπεδο.
  • Παρέχει ολική ισορροπία υγείας και μια αυξημένη αίσθηση ευεξίας και ποιότητας ζωής.

Δείτε ακόμα: Η ολιστική οπτική στην αντιμετώπιση των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων


Ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) κατατάσσει την Ομοιοπαθητική στις Εναλλακτικές ή Συμπληρωματικές και Παραδοσιακές θεραπείες  και δηλώνει ότι είναι το δεύτερο σε επιλογή θεραπευτικό σύστημα στον κόσμο. Για τον λόγο αυτό στις στρατηγικές του για τα έτη 2014-2023, ζητά την θεσμοθέτησή της ως ξεχωριστό θεραπευτικό σύστημα από τα κράτη που δεν το έχουν πράξει ακόμα.

Ποιοι την επιλέγουν; 

Η Ομοιοπαθητική χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο. Στις περισσότερες χώρες κερδίζει δημοτικότητα ως ολοκληρωμένη, συμπληρωματική ή εναλλακτική προσέγγιση σε θέματα υγείας. Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει  αυξητική τάση των πολιτών που την επιλέγουν. Σε όλη την Ευρώπη ο μέσος όρος εκείνων που την επιλέγουν κυμαίνεται στο 30%, με αυξητική τάση επίσης.

Τι ωθεί τον κόσμο να επιλέγει την Ομοιοπαθητική;

Κάποιοι την επιλέγουν σαν μία εναλλακτική, πιο φιλική στον ανθρώπινο οργανισμό, μέθοδο υποστήριξης της υγείας τους.

Κάποιοι άλλοι, όταν έχουν ήδη δοκιμάσει τα πάντα, επιλέγουν την Ομοιοπαθητική  ώς μια άλλη μέθοδο θεραπείας για αν δουν τι μπορεί να τους προσφέρει. Πάνω από το 70% εκείνων που την επιλέγουν,  έχουν σημαντική βελτίωση στα θέματα υγείας που τους απασχολούν.

Η Ομοιοπαθητική, είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό θεραπευτικό σύστημα, παρέχοντας μακροχρόνια ανακούφιση από πολλές χρόνιες και οξείες  παθήσεις.

Προσφέρει ήπια και μη-επεμβατική προσέγγιση στην υγεία, χωρίς να προκαλεί τοξικές παρενέργειες, εξάρτηση, εθισμό ή στέρηση.  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μόνη της ή μαζί με συμβατικά φάρμακα και άλλες θεραπείες (με την πλήρη γνώση των άλλων παρόχων υγείας). Συχνά επίσης, μπορεί να ανακουφίσει από τις δυσάρεστες παρενέργειες των συμβατικών θεραπειών (π.χ. χημειοθεραπεία).

Τι είναι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα ή σκευάσματα;

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα ή σκευάσματα έχουν φυτική, ζωική ή ορυκτή προέλευση, επεξεργασμένα με τελείως φυσικό τρόπο χωρίς καμία επίδραση κάποιου χημικού παράγοντα.

  • Δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμβατικά χημικά φάρμακα που επιδρούν στον οργανισμό κατασταλτικά καταπολεμώντας μόνο το σύμπτωμα.
  • Ενεργούν πάνω σε ολόκληρο τον οργανισμό, ενισχύοντας τον αμυντικό του μηχανισμό με αποτέλεσμα την θεραπεία και ανανέωση του οργανισμού και κατά συνέπεια την εξαφάνιση των επί μέρους συμπτωμάτων.
  • Δεν δημιουργούν εθισμό στον οργανισμό και επειδή δεν έχουν καμιά απολύτως παρενέργεια.
  • Είναι ιδανικά επίσης για παιδιά και για βρέφη.
  • Είναι δοκιμασμένα σε ανθρώπους και όχι σε πιθήκους ή ποντίκια.
  • Διατίθενται πλέον σε πολλά φαρμακεία και είναι αναγνωρισμένα από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) ως γαληνικά σκευάσματα, σύμφωνα με σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία.

Δείτε ακόμα: Ομοιοπαθητική & παιδί: πόσο ασφαλής και αποτελεσματική είναι;


Ποιες ασθένειες αντιμετωπίζει  η Ομοιοπαθητική;

Η Ομοιοπαθητική δεν ξεχωρίζει ασθένειες, αλλά ανθρώπους ασθενείς.

Κάθε ασθενής είναι μία ξεχωριστή περίπτωση που δεν μοιάζει με καμιά προηγούμενη.

Σύμφωνα με την αντίληψη της Ομοιοπαθητικής, οι αλλοιώσεις και οι καταστροφές των ιστών σχετίζονται με το φυσικό σώμα και είναι μόνο ένας απόηχος, ένα αποτέλεσμα της ασθένειας, δεν είναι η ίδια η ασθένεια.

Η χορήγηση φαρμάκου με βάση τα παθολογοανατομικά συμπτώματα μπορεί να επιφέρει αλλαγές σε αυτά  ή και πρόσκαιρη υποχώρησή τους, αλλά δεν επιφέρει σε καμιά περίπτωση αλλαγές προς το καλύτερο στο σύνολο του οργανισμού του ανθρώπου που νοσεί. Έτσι η Ομοιοπαθητική, εστιάζοντας στον άνθρωπο, είναι αποτελεσματική και στο σύμπτωμα/ασθένεια, δίνοντας μόνιμη λύση στο επίπεδο της υγείας του.

Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής: ο πρωτοπόρος στην εκπαίδευση της κλασσικής Ομοιοπαθητικής

Πολλοί υποστηρίζουν πλέον ότι εκπαιδεύουν Ομοιοπαθητικούς. Πρωτοπόροι για τα δεδομένα της Ελλάδας, στο Ιπποκράτειο Κέντρο Κλασσικής Ομοιοπαθητικής (ΙΚΚΟ) το πραγματοποιούμε ήδη από το 1993! Η γνώση και η εμπειρία μας είναι αποκλειστικά εστιασμένες στην εκπαίδευση της Κλασσικής Ομοιοπαθητικής, γεγονός που αποτελεί εγγύηση για την επαγγελματική εκπαίδευση, σε συνδυασμό με την επαγγελματική καταξίωση των αποφοίτων!

Εφαρμόζοντας πιστά τα κοινά εκπαιδευτικά πρότυπα του  Ευρωπαϊκού Κεντρικού Συμβουλίου Ομοιοπαθητικών (ECCH) και  του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ομοιοπαθητικών (ICH), έχουμε καταρτίσει ένα πλήρες, δοκιμασμένο εδώ  και σχεδόν είκοσι χρόνια, ευέλικτο  πρόγραμμα σπουδών, που μπορεί να προσαρμοσθεί στους ρυθμούς ζωής  των σπουδαστών μας, χωρίς να χάσει το υψηλό  κύρος του.

Οι εγγραφές, στο ευέλικτο πρόγραμμα ΙΚΚΟ, γίνονται όλο τον χρόνο.

Ευχαριστούμε πολύ την κα. Θεανώ Ρέντζη-Στουραΐτη-Ομοιοπαθητικό, για την πολύτιμη συμβολή στην επιμέλεια του άρθρου.

Θεανώ Ρέντζη-Στουραΐτη-Ομοιοπαθητικός

Διευθύντρια Ιπποκράτειου Κέντρου Κλασσικής Ομοιοπαθητικής (ΙΚΚΟ)

Πρόεδρος ΔΣ, Συλλόγου Ομοιοπαθητικών Ελλάδος (ΣΟΕ)

www.ikko.gr

Πηγές:

www.ikko.gr
www.homeopathy-ecch.org
www.homeopathy-ich.org
www.hri-research.org
www.homeopathy-greece.gr
www.justonedropfilm.com
www.homeopathyawareness.com

Συντάκτης: Ειρήνη Μαθιουδάκη, Διδάκτωρ Βιοχημείας - Συγγραφέας

Influence:

Η Ειρήνη Μαθιουδάκη γεννήθηκε το 1992 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από το τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης το 2014…