Η μεταμόρφωση ενός μπαρόκ κτιρίου με σουρεαλιστικά graffiti

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Σουρεαλιστικές σκηνές, έντονα χρώματα και ιδιαίτερες φιγούρες απλώνονται στο εσωτερικό του εμβληματικού bar-εστιατορίου Thomas Café, προκαλώντας την αισθητική και την αντίληψη σε ένα χώρο όπου το κλασσικό συναντά το μοντέρνο και η μπαρόκ αρχιτεκτονική τη σύγχρονη τέχνη.

Η μεταμόρφωση ενός μπαρόκ κτιρίου με σουρεαλιστικά graffiti

Ο Niels van Swaemen και ο Kaspar van Leek, το καλλιτεχνικό δίδυμο που κρύβεται πίσω από το Studio Giftig, κλήθηκαν να μεταμορφώσουν ένα χώρο 600τ.μ. στο Eindhoven της Ολλανδίας, παντρεύοντας το μπαρόκ καλλιτεχνικό ύφος του κτιρίου με μία εντυπωσιακή εμβυθιστική παρέμβαση. Το φωτορεαλιστικό έργο “A Surreal Perception” συνδυάζει υπερμεγέθη ασπρόμαυρα πορτραίτα από πέτρινα αγάλματα και σουρεαλιστικές σκηνές πάνω σε ένα έντονο ροζ φόντο.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρισδιάστατα graffiti αιωρούνται στις επιφάνειες των κτιρίων

______________________

Η μεταμόρφωση ενός μπαρόκ κτιρίου με σουρεαλιστικά graffiti

Μία εστεμμένη μαϊμού ιππεύει ένα πουλί που μοιάζει να κατευθύνεται προς την είσοδο περιτριγυρισμένο από χάρτινα αεροπλάνα, το άγαλμα ενός άντρα με neon κόκκινα γυαλιά ηλίου δίπλα σε μία ιπτάμενη φάλαινα και το πορτραίτο μία γυναίκας τυλιγμένης με υφάσματα συνθέτουν μία μαγική και ετερόκλητη εικόνα που εντυπωσιάζει.

Δείτε το βίντεο:

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…