Η Μαρινέλλα εκπληρώνει το όνειρό της

Συντάκτης: Flowmagazine

Η Μαρινέλλα εκπληρώνει το όνειρό της«Θαύμαζα, αγαπούσα, λάτρευα τη Σοφία Βέμπο και μετά από τόσα χρόνια ήρθε η ώρα, όχι να την ενσαρκώσω –προς Θεού- ούτε παίζω τη Σοφία Βέμπο. Απλώς αναφέρομαι σε αυτήν. Και είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα»…Τάδε έφη Μαρινέλλα!

Χθες το μεσημέρι στο φουαγιέ του θεάτρου Badminton έγινε η συνέντευξη τύπου για την παράσταση «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο» που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, με παρόντες όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Το λόγο πήρε αρχικά ο Διευθύνων Σύμβουλος του θεάτρου Badminton, κ. Μιχάλης Αδάμ, «παντοτινός θαυμαστής της Μαρινέλλας» όπως αυτοχαρακτηρίστηκε, λέγοντας ότι είναι χαρά και τιμή του, να την υποδέχεται στο θέατρο Badminton και να συμβάλλει στην πραγματοποίηση μιας από τις μεγάλες της επιθυμίες, ενώ την χαρακτήρισε «φάρο έμπνευσης και δημιουργίας για όλους»! Είπε επίσης ότι είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ελληνικό μιούζικαλ και ότι και η παράσταση «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο» εντάσσεται στη λογική αυτή, όπως και οι προηγούμενες παραγωγές του θεάτρου, «Αναζητώντας τον Αττίκ», «Ποιος τη ζωή μου» και «Θα σε πάρω να φύγουμε» και ότι το θέατρο Badminton θα συνεχίσει αυτή τη δουλειά.

Στη συνέχεια η Μαρινέλλα είπε ότι ένα μεγάλο της όνειρο εκπληρώνεται μετά από πολλά πολλά χρόνια. «Θαύμαζα, αγαπούσα, λάτρευα τη Σοφία Βέμπο και μετά από τόσα χρόνια ήρθε η ώρα, όχι να την ενσαρκώσω –προς Θεού- ούτε παίζω τη Σοφία Βέμπο. Απλώς αναφέρομαι σε αυτήν. Και είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα». Σε ερώτηση δημοσιογράφου στο τέλος, περιέγραψε με συγκίνηση, τη μία και μοναδική φορά που συναντήθηκε με τη Σοφία Βέμπο όταν η δεύτερη είχε πάει να την ακούσει στο Στορκ όπου τραγουδούσε τότε η Μαρινέλλα. Κάθισε δίπλα της με πολύ μεγάλη συστολή και τα λόγια που της είπε η Βέμπο, τα ένιωσε σαν ευθύνη και τα κράτησε όλη της τη ζωή, σε όλη της την πορεία, στην καρδιά της.

Ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας μεταξύ άλλων είπε, ότι η επιστροφή στο χθες, έχει να κάνει με το σήμερα. «Τη Βέμπο την πλησίασα μέσα από τη Μαρινέλλα και ολόκληρη η παράσταση είναι μια συνάντηση του σήμερα με το χθες. Μια Ελλάδα που και τότε όπως και τώρα, βασανίζεται, πονάει, αντιμετωπίζει φτώχεια και πολλά προβλήματα που όμως έχει μια ανθρωπιά, μια καθαρότητα, μια δύναμη, μια πίστη! Αισθάνθηκα τα τραγούδια της Βέμπο να με κάνουν πιο δυνατό. Η παράσταση με τίποτα δεν είναι μουσειακή ή φολκλορική- είναι μια παράσταση ζωντανή!… Η Μαρινέλλα δεν ενσαρκώνει τη Βέμπο. Είναι ένα σπουδαίο όχημα για να γίνει αυτό το ταξίδι. Φορτώνει πάνω της όλη την ιστορία της Βέμπο, όλο τον υπέροχο όγκο των τραγουδιών και μας πάει σε ένα ταξίδι, που μόνο η μαγεία του θεάτρου μπορεί να φτιάξει».

Ο Φωκάς Ευαγγελινός διηγήθηκε μια προσωπική ιστορία, που ως χορευτής στα πρώτα πρώτα του βήματα είχε πάρει μέρος σε οντισιόν –την πρώτη του- για κάποια παράσταση της Μαρινέλλας στο Ζουμ, χωρίς επιτυχία και τώρα έχει την τιμή να την χορογραφεί.

Ο Λάμπρος Λιάβας μίλησε για τη ζωή της Βέμπο και τις πολλές πρωτοπορίες που έφερε στο μουσικό θέατρο και αντίστοιχα για τις πρωτοπορίες που και η Μαρινέλλα έφερε στο τραγούδι. Και για την παράσταση τόνισε, ότι δεν είναι μόνο το έπος της ζωής της Βέμπο αλλά το έπος μιας ολόκληρης γενιάς. Και τέλος αναφέρθηκε στο τραγούδι «Όταν ξυπνάει το θέατρο» που έγραψε για την παράσταση ο Γιάννης Ξανθούλης και μελοποίησε ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και ακούγεται στην αρχή της παράστασης.

Ο μαέστρος Γιώργος Ζαχαρίου είπε ότι σε μια τόσο ψηφιακή εποχή, αυτή είναι μια παράσταση που περιέχει άφθονο «αναλογικό» συναίσθημα και η βραβευμένη ενδυματολόγος Εύα Νάθενα ότι άφησε τη συγκίνηση να υπερισχύσει της έρευνας που έκανε, και ότι άφησε την αίσθηση να πει την ιστορία.

Ο Αντώνης Λουδάρος με το γνωστό του χιούμορ, είπε ότι δεν παίζει ούτε τη Βέμπο, ούτε τη Μαρινέλλα αλλά τον «Παυλάρα», συνοδοιπόρο της Βέμπο στο έργο, πότε σαν οδηγός σκηνής και πότε σαν θεατρίνος. Και ότι είναι χαρά και τιμή του να συνεργάζεται για τρίτη φορά με τη Μαρινέλλα.

Τέλος ο Χρήστος Στέργιογλου που ερμηνεύει τον ρόλο του Μίμη Τραϊφόρου, μίλησε για την πολύχρονη φιλία του με τη Μαρινέλλα και αστειευόμενος είπε πως έχουν ένα πολύ δύσκολο στάδιο να ξεπεράσουν επί σκηνής, από φίλοι να γίνουν θυελλώδεις εραστές!

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…