Η μαγειρική σόδα και η χρησιμότητά της

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Influence:

Η μαγειρική σόδα είναι το πιο ευπροσάρμοστο προϊόν που χρησιμοποιείται επιτυχώς για όλες τις χρήσεις και πολύ περισσότερο από το μαγείρεμα. Ελέγξτε αυτές τις δοκιμασμένες και χρήσεις της σόδας παρακάτω για την προσωπική σας φροντίδα:

  • Κρατώντας ένα ανοιχτό κουτί μαγειρικής σόδας στο ψυγείο, σας βοηθά στην απορρόφηση δυσάρεστων οσμών.
  • Ρίξτε μια κουταλιά σούπας μαγειρικής σόδας στην αποχέτευσή σας, αφήστε την να καθίσει για περίπου μία ώρα, στη συνέχεια, ρίξτε ζεστό νερό για να βοηθήσει να κρατήσει μακριά τις άσχημες μυρωδιές.
  • Ρίξτε λίγο μαγειρική σόδα στα παπούτσια και θα δείτε ότι μπορεί να εξαλείψει τις δυσάρεστες οσμές.
  • Διαλύστε το 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε ένα φλιτζάνι νερό και χρησιμοποιήστε το για να ξεπλύνετε το στόμα σας για να καταπολεμήσετε την κακή αναπνοή.
  • Εάν έχετε τραυματιστεί από μια μέλισσα ή έχετε πληγή, κάντε μια πάστα από σόδα και νερό και εφαρμόστε την στην περιοχή. Αφήστε το να στεγνώσει και ξεπλύνετε απαλά. Αυτό θα βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:

Αποσμητικό
Βάλτε μαγειρική σόδα κάτω από τα χέρια σας για να εξουδετερώσετε την οσμή του σώματος.

Η σόδα μπορεί να βοηθήσει στην καούρα

Η μαγειρική σόδα μπορεί να εξουδετερώνει τα οξέα του στομάχου που προκαλούν καούρα. Διαλύστε 1/2 έως 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε 8 ουγγιές νερού και πιείτε το για ανακούφιση.

Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απολέπιση

Ανακατέψτε 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα με ένα φλιτζάνι νερό και τρίψτε το πρόσωπο ή τα πόδια σας, στη συνέχεια ξεπλύνετε και στεγνώστε.

Λεύκανση δοντιών

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα, προσθέστε αρκετό νερό για να κάνετε μια πάστα και να τα εφαρμόσετε στα δόντια σας. Αφήστε το να παραμείνει για περίπου 1 λεπτό, στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά (μην καταπιείτε). Βουρτσίστε τα δόντια σας με την κανονική οδοντόπαστά σας μετά. Επαναλάβετε 2-3 φορές την εβδομάδα, αλλά συμβουλευτείτε πρώτα τον οδοντίατρό σας. Η μαγειρική σόδα είναι λειαντική, επομένως πρέπει να προσέξετε με αυτή τη μέθοδο. Δεν θέλετε να βλάψετε το σμάλτο σας.

Καθαρίστε το χαλί σας με μαγειρική σόδα

Πασπαλίστε τη σόδα σε όλο το χαλί σας και αφήστε το να καθίσει για περίπου 15 λεπτά πριν το σκουπίσετε.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr