Η LEGO γίνεται πιο φιλική προς το περιβάλλον

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Η LEGO επενδύει εκατομμύρια για να απαλλαγεί από τα βασισμένα στο πετρέλαιο πλαστικά της αναζητώντας μια φιλική για το περιβάλλον εναλλακτική λύση.

Η επένδυση αφορά έρευνα, ανάπτυξη και εφαρμογή νέων, βιώσιμων πρώτων υλών για την κατασκευή των προϊόντων LEGO, καθώς και των υλικών συσκευασίας.

Επί του παρόντος, η δανική εταιρεία παιχνιδιών χρησιμοποιεί πλαστικά που έχουν ως βάση το πετρέλαιο. Η LEGO υποστηρίζει ότι μέχρι το 2030 αυτό θα αλλάξει για τα 60 δισεκατομμύρια τουβλάκια που παράγονται κάθε χρόνο.

Η LEGO δαπανά 150 εκατομμύρια δολάρια για το νέο της Κέντρο Βιώσιμων Υλικών όπου θα συνεργαστεί και θα αναπτύξει εταιρικές σχέσεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς και τους εμπειρογνώμονες. Το νέο κέντρο βιωσιμότητας αναμένεται να χτιστεί το 2016 και να απασχολήσει 100 ειδικούς στον τομέα των υλικών.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ανέφερε:

“Είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση και αφοσίωση για να εξασφαλιστεί η συνεχής έρευνα και ανάπτυξη νέων υλικών που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μεγάλη, υψηλής ποιότητας δημιουργική εμπειρία παιχνιδιού στο μέλλον, ενώ φροντίζουμε για το περιβάλλον και τις μελλοντικές γενιές. Είναι μια φοβερή και συναρπαστική πρόκληση.”

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.