Η κατάλληλη στάση ύπνου για 9 διαφορετικά προβλήματα υγείας

Συντάκτης: Flowmagazine

Ο καλός ύπνος είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για την υγεία μας.
Συνήθως, κάθε άνθρωπος κοιμάται κατά μέσο όρο από 7 έως 9 ώρες κάθε βράδυ ή 25 χρόνια κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ωστόσο, η σωστή θέση του σώματος είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της συνολικής ευεξίας.

Προβλήματα Υγείας
Κάθε διαφορετική θέση επηρεάζει ένα διαφορετικό μέρος του σώματος. Επομένως, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες υγείας, είναι σημαντικό να βρεθεί η σωστή στάση του σώματος και να μην επικεντρώνεται κανείς μόνο στις ώρες ύπνου.

Παρακάτω παρατίθενται 9 στάσεις ύπνου που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε ορισμένες σωματικές διαταραχές.

 1. Πόνος Στην Πλάτη
  Η στάση του ύπνου έχει τεράστια σημασία για τον πόνο στην πλάτη. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ξαπλώσετε ανάσκελα και να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα, όπως επίσης μια πετσέτα τυλιγμένη σε ρολό κάτω από την καμπύλη της πλάτης σας.
 2. Πόνος Στον Ώμο
  Η καλύτερη θέση για τον πόνο στον ώμο είναι να ξαπλώσετε στην ανεπηρέαστη πλευρά με ελαφρώς λυγισμένα πόδια. Ομοίως, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι στο στήθος και ένα άλλο ανάμεσα στα γόνατα.
 3. Βλεννογόνος
  Εάν έχετε λοίμωξη, η στάση ύπνου σας έχει καθοριστικό ρόλο – μπορεί να είναι είτε ωφέλιμη, είτε καταστροφική. Ο ύπνος με το κεφάλι ανυψωμένο μπορεί να σταματήσει τη συγκέντρωση βλέννας, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.
 4. Πονοκέφαλος
  Εάν υποφέρετε από πονοκέφαλο, η θέση ύπνου σας μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσετε ή να επιδεινώσετε τον πόνο. Οπότε, προσέξτε. Ορισμένοι καθημερινοί πονοκέφαλοι που έχετε, είναι εξαιτίας της λάθος στάσης του λαιμού σας ενώ κοιμάστε. Σε αυτή την περίπτωση, περιβάλλετε το κεφάλι σας με μαξιλάρια για να αποφύγετε αυτό το είδος προβλήματος.
 5. Πόνος Στον Αυχένα
  Ο πόνος στον αυχένα σας θα εξαφανιστεί εάν χρησιμοποιήσετε κάποια επιπλέον στήριξη για τον λαιμό. Απλά, βάλτε μια τυλιγμένη πετσέτα σε ρολό κάτω από τον λαιμό ή τοποθετήστε την κάτω από τη μαξιλαροθήκη.
 6. Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο
  Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την έμμηνο ρύση, η συγκεκριμένη θέση ύπνου μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τους πόνους. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα για να αποφύγετε το τέντωμα της σπονδυλικής στήλης.
 7. Υψηλή Αρτηριακή Πίεση
  Πριν δοκιμάσετε οποιεσδήποτε θεραπείες, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σχετικά με την κατάσταση της αρτηριακής σας πίεσης.
 8. Προβλήματα Πέψης
  Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πέψη, ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή η θέση του στομάχου βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του σώματος. Έτσι, ο ύπνος στη θέση αυτή, επιτρέπει στη βαρύτητα να αυξήσει τη διαδικασία της πέψης.
 9. Καούρα
  Οι καούρες είναι μια ανησυχητική κατάσταση υγείας. Ο καλύτερος τρόπος για τη θεραπεία της καούρας είναι να κοιμηθείτε στην αριστερή πλευρά. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…