«Η φιλία που βραβεύτηκε με Πούλιτζερ»

Συντάκτης: Ιωάννα Τσιρογιάννη

Ήταν Ιούλιος του 1967, όταν ο Ράνταλ Τσάμπιον προσπαθώντας να επιδιορθώσει μια βλάβη, κρεμασμένος από την κολώνα της ΔΕΗ, χτυπήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα και έμεινε για λίγα λεπτά αναίσθητος. Αμέσως, ένας άλλος ηλεκτρολόγος αναρριχήθηκε στην κολώνα δίνοντας ασταμάτητα στον Ράνταλ το φιλί της ζωής.

Ο Τσάμπιον επιδιόρθωνε τα καλώδια, όταν τον διαπέρασε ρεύμα έντασης τεσσάρων χιλιάδων βολτ. Θα ήταν νεκρός, καθώς η καρδιά του είχε σταματήσει, εάν δεν είχε επέμβει άμεσα ο σωτήρας του Τζέι Ντι Τόμσον, ο οποίος αψήφησε τον κίνδυνο σώζοντας έτσι τον συνάδερφό του.

Το σκηνικό απαθανατίστηκε από το φωτογράφο Ρόκο Μοραμπίτο, ο οποίος τυχαία βρέθηκε μπροστά στο εν λόγω συμβάν, επιστρέφοντας από μία άλλη αποστολή του. Φυσικά, η φωτογραφία απέσπασε βραβείο Πούλιτζερ και το συμβάν αυτό παρέμεινε στη μνήμη του κόσμου για πολύ καιρό.

Ο Τζει Ντι Τόμσον έδωσε ένα ιδιαίτερο μάθημα δύναμης και αποφασιστικότητας σώζοντας την ζωή ενός συνανθρώπου του. Η ιστορία αυτή παραμένει σύγχρονη, θυμίζοντάς μας την σημασία της αγάπης και της ανθρωπιάς και κάνοντάς μας να πιστεύουμε στο θαύμα της ψυχής, που κρύβει καλά όλες τις αρετές που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.

Αυτές οι μέρες είναι οι κατάλληλες για να συνδράμουμε στον αγώνα της πολιτείας, να βοηθήσουμε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και να συμβάλλουμε στην δημιουργία μίας νέας κοινωνίας, με πυρήνα και γνώμονα το κοινό καλό.

Συντάκτης: Ιωάννα Τσιρογιάννη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.