Η ευτυχία είναι επιλογή

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου

Το να είσαι ευτυχισμένος είναι επιλογή, καθαρά δική σου. Το να αποφασίσεις να χαμογελάς και να αντιμετωπίζεις την ζωή με θετική διάθεση δεν είναι εύκολο πράγμα. Όταν οι λογαριασμοί τρέχουν και το μόνο που νιώθεις είναι άγχος, πώς να το καταφέρεις; Όμως δεν είναι και δύσκολο. Έχεις ακούσει που λένε ότι προσελκύουμε όσα σκεφτόμαστε; Αποφάσισε τι θες από την ζωή σου, φτιάξε ένα πλάνο και βάλε μπρος στην υλοποίησή του.

Ωστόσο κάποια πράγματα που θα αναφέρουμε μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις την αρχή. Όταν αρχίσεις να νιώθεις πίεση, που μπορεί να οφείλεται ακόμη και σε κάτι εντελώς ασήμαντο, κάνε μια βόλτα. Αυτός ο τρόπος θα καθαρίσει το μυαλό σου και θα αποβάλλει το στρες, με αποτέλεσμα να βρεις λύση πιο εύκολα στο τυχόν πρόβλημα. Έρευνες δείχνουν πως η γυμναστική μέσω του ιδρώτα, διώχνει τις τοξίνες που είναι αρνητικές για τον οργανισμό και αποβάλει το στρες.

Χαμογέλα σε κάποιον άγνωστο, πες μια καλημέρα και αυτόματα θα αισθανθείς χαρά. Σε μια πόλη, όπου όλα κυλούν με γρήγορους ρυθμούς αυτό θα δώσει μια νότα μελωδίας. Το να ανταλλάζουμε ενέργειες με απλές λέξεις ή εκφράσεις, βοηθάει την ψυχολογία μας περισσότερο απ’ ότι μπορούμε να φανταστούμε.

Φάε σοκολάτα και φρόντισε να την απολαύσεις. Έρευνες δείχνουν πως βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους. Επίσης το να προσφέρεις κάτι σε κάποιον που ίσως να το χρειάζεται περισσότερο από εσένα, όπως μία κουβερτούλα σε έναν άστεγο ή ένα πιάτο φαγητό σε μία οικογένεια που δύσκολα τα βγάζει πέρα, θα σε κάνει να νιώσεις γαλήνη και φυσικά ενεργό μέλος παραγωγικά σε αυτή την κοινωνία.

Άρχισε λοιπόν να εφαρμόζεις τα παραπάνω και η ψυχολογία σου θα αλλάζει καθημερινά προς το καλύτερο. Η βάση της καλής διάθεσης είναι οι θετικές σκέψεις. Ακόμα και σε κάτι άδικο, σκέψου πως δεν πειράζει και πως ίσως να μην είναι ακόμα το δικό σου τυχερό. Με αυτό τον τρόπο θα αρχίσεις να νιώθεις πληρότητα και αγάπη για όσα έχεις στην ζωή σου.

Εκτίμησε την ζωή σου και φρόντισε να την ζεις όσο καλύτερα μπορείς.

Και να σκέφτεσαι πώς ποτέ δεν είναι αργά να ζήσεις αυτό που ονειρεύτηκες. Η ζωή είναι εδώ και περιμένει να την ζήσεις.

Συντάκτης: Νάνσυ Παπαδοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.