Η επίσκεψη και τα δώρα του Ομπάμα σε νοσοκομείο Παίδων της Ουάσιγκτον

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφτηκε νοσοκομείο παίδων στην Ουάσινγκτον και μοίρασε χριστουγεννιάτικα δώρα, ως άλλος Άγιος Βασίλης, σκορπίζοντας χαρά στα παιδάκια.

Το Γραφείο Τύπου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ επαλήθευσε την είδηση της επίσκεψής του Μπαράκ Ομπάμα σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον (Περιφέρεια της Κολούμπια), σκορπίζοντας χαρά, την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018.

Η επίσκεψη και τα δώρα του Ομπάμα σε νοσοκομείο Παίδων της Ουάσιγκτον

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε το Κρατικό Νοσοκομείο Παίδων της Ουάσιγκτον. Πηγή: Γραφείο Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα).

Στο εορταστικό κλίμα των ημερών πραγματοποίησε ο Ομπάμα την εμφάνισή του στο Κρατικό Νοσοκομείο Παίδων της βορειοδυτικής Ουάσινγκτον , φορώντας το σκούφο το Άγιου Βασίλη. Εκεί μοίρασε δώρα και επισκέφθηκε ασθενείς και τις οικογένειές τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Μπαράκ Ομπάμα.

Η σχετική ανακοίνωση συνεχίζει, «κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα αντάλλαξε ευχές προσωπικά με τους ασθενείς στους θαλάμους τους, ενώ σταματούσε στα δωμάτια απασχόλησης όπου παίζουν τα παιδιά ώστε να τούς προσφέρει χριστουγεννιάτικα δώρα, τα οποία διάλεξε ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του».

«Είχε την ευκαιρία ν’ αφιερώσει λίγο χρόνο με τους γονείς και τα αδέλφια των παιδιών που θα περάσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στο νοσοκομείο, ενώ για όσα παιδιά δεν κατάφερε να συναντήσει προσωπικά, άφησε ηχογραφημένες τις ευχές για όμορφες γιορτές στο σύστημα ενδοεπικοινωνίας του νοσοκομείου».

Η επίσκεψη και τα δώρα του Ομπάμα σε νοσοκομείο Παίδων της Ουάσιγκτον

Ανάμεσα στα δώρα που κουβαλά ο Ομπάμα στο σάκο του Άγιου Βασίλη: αστραφτερά βερνίκια νυχιών, τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον Ποστ. Πηγή: Γραφείο Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα

Μία από τις φωτογραφίες selfie της επίσκεψής του τον απαθανατίζει με μία περιχαρή νοσηλευόμενη στο κρεβάτι του θαλάμου της.

Η επίσκεψη και τα δώρα του Ομπάμα σε νοσοκομείο Παίδων της Ουάσιγκτον

Ο Ομπάμα σκύβει για να βγάλει μία selfie με νεαρή ασθενή, Πηγή: Γραφείο Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα

Βίντεο

Σε βίντεο το οποίο κοινοποίησε στο Facebook, ακούγεται μία παρέα να τραγουδά γιορτινά το χαρακτηριστικό “We wish you a Merry Christmas

Η σχετική ανάρτηση αναφέρει:

Κανένα ξωτικό δεν έκλεψε τα Χριστούγεννα.

Ασθενείς και οικογένειές τους έζησαν μία τεράστια έκπληξη όταν ο Μπαράκ Ομπάμα ζέστανε την ατμόσφαιρα με μία τεράστια τσάντα γεμάτη με δώρα για τους ασθενείς του νοσοκομείου.

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη

Ακολουθούν αναφορές με #HolidaysAtChildrens#ObamaandKids

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βοήθησε και εσύ για την Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος

______________________

To ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ευχαρίστησε τον Ομπάμα για την επίσκεψή του. «Θα είναι μία μάλλον αξέχαστη ημέρα για όσους βρισκόντουσαν στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Kurt Newman , διευθύνων σύμβουλος και Πρόεδρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας Παίδων στην Ουάσιγκτον Ποστ.

«Γνωρίζω ότι πρόκειται για κίνηση που θα κουβεντιάζεται μετά από χρόνια», δήλωσε ο Newman. «Σε μία πυρετώδη περίοδο της χρονιάς, που κανείς δε θέλει να είναι στο νοσοκομείο, η έμφυτη ζεστασιά του αναπτέρωσε το ηθικό των παιδιών, των γονιών και κάθε μέλους του προσωπικού που συνάντησε στο δρόμο του».

Ο Mike Emanuel από το δίκτυο ειδήσεων Fox News συνέδραμε στη σύνταξη της παρούσας αναφοράς.

Μετάφραση-επιμέλεια από το πρωτότυπο άρθρο: Μαρίνα Σίσκου

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.