Η έμπνευση της ημέρας – Η δύναμη των γυναικών

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Η γυναίκα του σήμερα έχει να αποδείξει τον εαυτό της πολλαπλά. Στην εργασία, στο σπίτι, ως γυναίκα, ερωμένη, σύζυγος, μητέρα, κόρη. Πολλαπλοί ρόλοι απαιτούν διαφορετικές δυνατότητες, αλλά πάνω από όλα δύναμη για να ανταπεξέλθεις. Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, η σύγχρονη γυναίκα έχει να αντιμετωπίσει και την αμφισβήτηση του αντίθετου φύλου ή της κοινωνίας ευρύτερα, ότι δεν είναι ικανή να τα καταφέρει.

Όλες οι γυναίκες λοιπόν, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, χρειάζονται δύναμη για να τα καταφέρουν. Δύναμη για να πιστέψουν στον εαυτό τους και δύναμη για να συνεχίσουν ακάθεκτες στην πορεία εκπλήρωσης των στόχων τους. Στη δύναμη των γυναικών αφιερώνουμε τη σημερινή έμπνευση της ημέρας…

1) «Εμπρός λοιπόν, πες μου ότι δεν είμαι αρκετά καλή. Πες μου ότι δεν θα τα καταφέρω και εγώ θα σου αποδείξω ξανά και ξανά ότι μπορώ να τα καταφέρω».

2) «Χαμογέλασε. Είσαι χαριτωμένη».

3) «Όταν αρχίσεις να βλέπεις την αξία σου, θα σου είναι όλο και πιο δύσκολο να μένεις κοντά σε ανθρώπους που δεν το κάνουν».

4) «Η γυναίκα που δεν χρειάζεται επιβεβαίωση από κανέναν, είναι η πιο ατρόμητη γυναίκα του πλανήτη»

5) «Οι πιο δυνατές πράξεις μιας γυναίκας είναι να αγαπάει τον εαυτό της, να είναι ο εαυτός της και να λάμπει ανάμεσα σε όσους πίστευαν ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει».

6) «Είμαι το είδος του ανθρώπου που θα κάτσει στην τουαλέτα και θα κλάψει και μετά θα βγει έξω σαν να μην συνέβη τίποτα».

7) «Αγαπημένο μου άγχος, ας χωρίσουμε εδώ».

8) «Μια δυνατή γυναίκα είναι αυτή που είναι ικανή να χαμογελάει το πρωί σαν να μην έκλαιγε το προηγούμενο βράδυ».

9) «Οι πιο δυνατοί άνθρωποι δεν είναι αυτοί που δείχνουν δύναμη μπροστά μας αλλά αυτοί που κερδίζουν μάχες για τις οποίες δεν ξέρουμε τίποτα».

10) «Μερικές μέρες χρειάζονται να σε ρίξουν κάτω, πιο χαμηλά κι από ότι ήσουν ποτέ, για να σηκωθείς πιο ψηλά κι από ότι βρέθηκες ποτέ».

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…