Η Ελλάδα Καινοτομεί!

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Μία Ελλάδα που σκέπτεται, παράγει και καινοτομεί ξεκίνησε το τρίτο ταξίδι της με σύνθημα «οι καινοτόμες ιδέες φωτίζουν το μέλλον της Ελλάδας». Ο 3ος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» είναι γεγονός.

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού, ΣΕΒ και Eurobank, στηρίζουν την προσπάθεια παρέχοντας ευκαιρίες σε όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρείες, ομάδες και ερευνητές να αναδείξουν το έργο τους στην Ελλάδα και να αξιοποιήσουν επιχειρηματικά τις ιδέες τους.

Κατά την ανακοίνωση της προκήρυξης του 3ου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας στις 4 Ιουνίου σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, προέβη στη χαρακτηριστική δήλωση: «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η χώρα των ευκαιριών για την επιχειρηματικότητα, οι δημιουργικοί της άνθρωποι μπορούν να έχουν λαμπρό μέλλον και οι νέοι της ευκαιρίες… Ο Διαγωνισμός έχει σκοπό να αναδείξει και να κινητοποιήσει εκείνες τις δυνάμεις που κρύβει μέσα της η ελληνική κοινωνία και οι οποίες με την κατάλληλη ενθάρρυνση και υποστήριξη μπορούν να κάνουν ορατή και βιώσιμη την Ελλάδα που αναπτύσσεται, παράγει και ευημερεί. Ο ΣΕΒ πιστεύει ότι η διεθνής ανταγωνιστικότητα της χώρας δεν μπορεί να βασιστεί στο χαμηλό εργασιακό κόστος. Είμαστε πεπεισμένοι ότι στην Ελλάδα έχουμε και σημαντική ερευνητική δραστηριότητα σε πολλαπλά πεδία και σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για την έρευνα, επενδύουν σε αυτήν και αξιοποιούν τα αποτελέσματα που προκύπτουν…».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου επισήμανε: «Η στήριξη της έρευνας και των νέων ερευνητών, η στήριξη της δυναμικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η απόφαση να βοηθήσουμε για να χτιστούν γέφυρες ανάμεσα στα εργαστήρια όπου γεννιέται η γνώση και στις επιχειρήσεις όπου αυτή η γνώση γίνεται χρήσιμη για το κοινωνικό σύνολο δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς και το ΣΕΒ. Για τη Eurobank, η στήριξη της καινοτομίας δεν αποτελεί καινοτομία. Είναι πια παράδοση».

Αναφορικά με τους προηγούμενους διαγωνισμούς ο κ. Μεγάλου δήλωσε: «Στα χρόνια από το 2010 έως το 2014 προκηρύχθηκαν κι άλλοι διαγωνισμοί με ανάλογη στόχευση και παρεμφερές περιεχόμενο: καλωσορίζουμε κάθε τέτοια πρωτοβουλία και ελπίζουμε να πολλαπλασιαστούν όσο γίνεται. Η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας έχει σχέση με τους συμμετέχοντες στους προηγούμενους Διαγωνισμούς. Ήδη αρκετοί έχουν κάνει όλη ή μεγάλο μέρος της δύσκολης διαδρομής από το εργαστήριο στην αγορά, από την ιδέα στο τελικό προϊόν».

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων έχει ήδη ξεκινήσει. Υποβάλλετε την υποψηφιότητά σας ηλεκτρονικά έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 για να είστε εσείς ο νικητής. Τα βραβεία του Διαγωνισμού είναι χρηματικά: 15.000 ευρώ για τον πρώτο νικητή και 8.000 ευρώ για τον δεύτερο κάθε κατηγορίας.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να ανατρέξετε στους όρους συμμετοχής και στο κείμενο της προκήρυξης, καθώς βρίσκονται αναρτημένα στον ιστότοπο, http://www.kainotomeis.gr Πα.ράλληλα, το site θα προσφέρει πληροφορίες για την εξέλιξη του Διαγωνισμού, την πλοήγηση σε ενδιαφέροντα βίντεο και άρθρα σχετικά με έρευνα και καινοτομία, παρουσιάσεις των νικητών και διακριθέντων των προηγούμενων διαγωνισμών, και άλλα.

Τέλος, μπορείτε να ενημερώνεστε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, twitter, youtube και σύντομα στο linkedin.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…