Η Δύναμη της Πίστης

Συντάκτης: Λιάνα Τελειώνη, Συγγραφέας, Εναλλακτική θεραπεύτρια

Η Δύναμη της ΠίστηςΠίστη! Μια έννοια τόσο δυνατή, που και μόνο η συγκέντρωση πάνω σε αυτή τη λέξη, μπορεί να προκαλέσει τεράστια μετατόπιση αντίληψης. Όλη μας η ζωή εξαρτάται από το τι πιστεύουμε για τη ζωή μας. Όλα όσα έχουμε δημιουργήσει είναι αποτελέσματα του τι πιστέψαμε σχετικά με αυτά.

Πολλές φορές ακούμε να λέει κάποιος: «Εγώ είχα άλλα όνειρα για τη ζωή μου!» ή «Δεν πίστευα με τίποτα ότι θα μπορούσε να μου συμβεί αυτό!». Αυτό είναι το συνειδητό μας που νομίζει ότι τα ξέρει όλα, που θέλει πάντα να έχει τον έλεγχο. Έτσι όταν χάνει τον έλεγχο, μετατοπίζει αλλού τις ευθύνες. Η αλήθεια είναι πως οι συνειδητές μας πεποιθήσεις είναι αυτό που νομίζουμε ότι πιστεύουμε. Όμως, οι υποσυνείδητες πεποιθήσεις και τα βαθύτερα πιστεύω μας είναι αυτά που πραγματικά πιστεύουμε! Οτιδήποτε υπάρχει τώρα στη ζωή μας, είναι αυτό ακριβώς που πιστεύουμε, τις περισσότερες φορές ασυνείδητα.

Συνήθως η λέξη «πίστη» παραπέμπει στη θρησκεία. Εδώ δεν αναφερόμαστε σε αυτό το είδος πίστης. Όχι ότι η πίστη σε μια θρησκεία δεν βοηθάει, η πίστη βοηθάει σε οτιδήποτε θετικό εστιάζεται. Όμως, εδώ θα ασχοληθούμε με την ευρεία έννοια με την πίστη που αναπτύσσει στον άνθρωπο τη δύναμη να κινήσει βουνά και να πετάξει πάνω από τα εμπόδια. Την πίστη που εξαλείφει κάθε αμφιβολία σχετικά με τις άπειρες δυνατότητές μας. Την πίστη ως μια στάση ζωής που παίρνουμε εσωτερικά αρχίζοντας να αναγνωρίζουμε ότι το κάθε τι έχει έναν σκοπό. Τότε η πίστη γίνεται ενέργεια και εδραιώνεται στη συνειδητότητά μας.

Μιλάμε για την πίστη που πηγάζει από την εσωτερική γνώση ότι όλα αποτελούνται από πνευματική ενέργεια, ακόμα και εμείς, και έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε αυτή την ιερή ενέργεια σύμφωνα με τις επιθυμίες μας. Την πίστη που μας επιτρέπει να είμαστε σίγουροι για κάτι, πριν ακόμα το δούμε να συμβαίνει.

Η Δύναμη της ΠίστηςΑυτό ακριβώς είναι το μυστικό: να ζούμε με πίστη και όχι σύμφωνα με ό, τι βλέπουμε! Η όραση έχει να κάνει με τον γνωστό, περιορισμένο, αναλυτικό νου, ο οποίος εκλογικεύει τα πάντα με τη τάση να δικαιολογεί. Η πίστη έχει να κάνει με το πνεύμα, σε αυτό ανήκει, αυτό την κυβερνά. Το πνεύμα αποδέχεται, δεν γνωρίζει όρια και περιορισμούς. Αντιλαμβάνεται τη φύση και τις δυνατότητές του. Τα πάντα υπάρχουν μέσα στο πνεύμα με τη μορφή απεριόριστων δυνατοτήτων. Με αυτή τη στάση η όραση και ο νους γεμίζουν διαύγεια και λειτουργούν σε ένα άλλο επίπεδο.

Πόσες φορές πιστέψατε με την ψυχή σας κάτι, και αυτό έγινε; Έτσι ακριβώς λειτουργεί! Το πρόβλημα είναι ότι δεν πιστεύουμε! Πολλοί άνθρωποι έχουν αναπτύξει ένα είδος πίστης σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα της ζωής τους, π.χ. στα επαγγελματικά. Έτσι τα επαγγελματικά τους πάνε τέλεια, είναι πρώτοι στην εργασία τους, όμως στερούνται την αγάπη, τους λείπει μια ισορροπημένη σχέση. Έπειτα αρχίζουν να πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να βρουν κάποιον που να μπορούν να συνεννοηθούν, και αυτό καταλήγει σε πεποίθηση. Δεν μιλάμε γι’ αυτό το είδος πίστης. Μιλάμε για την πίστη και την ικανότητα να βλέπουμε την Ανώτερη Δύναμη, τον Θεό -πείτε το όπως θέλετε- στα πάντα και μέσα μας! Για την εσωτερική πίστη που γίνεται δύναμη και δίνει φτερά σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς της ζωής μας.

Τότε ακόμα και οι δυσκολίες αποκτούν νόημα. Δεν εξαφανίζονται ως διά μαγείας όλα τα εμπόδια, αλλά εμείς τα αντιμετωπίζουμε αλλιώς, αφού κατανοούμε ότι και αυτά είναι στο πρόγραμμα κρατώντας σταθερά την πίστη ότι όλα αποσκοπούν σε έναν Ανώτερο σκοπό. Έτσι τελικά υπερβαίνουμε και τα εμπόδια!

Ο φόβος και η αμφιβολία είναι τα μεγαλύτερα τείχη που χτίζουμε και μόνοι μας φυλακίζουμε την ελευθερία μας. Την ελευθερία του να δημιουργούμε τη ζωή που ονειρευόμαστε. Σκεφτείτε πως αν δεν υπήρχαν οι αμφιβολίες -οι νοητικοί προδότες της δύναμής μας- θα διαθέταμε μία απίστευτη εσωτερική αίσθηση της μεγαλοσύνης μας! Η ύπαρξη της αμφιβολίας μπορεί να σας αποσυντονίσει και να σας αποτρέψει από την αφύπνιση και την εξέλιξη της ψυχής.

Η καλλιέργεια της πίστης μεταλλάσει αυτούς τους προδότες σε έμπιστους φίλους και βοηθούς στην πορεία της ζωής μας. Η πίστη μας δίνει μια ακλόνητη σιγουριά ότι όλα θα πάνε καλά, όλα θα εξελιχθούν σύμφωνα με αυτό που είναι κατάλληλο για το καλό μας, και μας βγάζει από την εγωιστική θέση του να επιμένουμε να γίνονται τα πάντα ακριβώς όπως θέλουμε εμείς. Αυτό είναι πολύ ανακουφιστικό και βαθιά θεραπευτικό. Και τότε συμβαίνει κάτι μοναδικό: τα γεγονότα και οι καταστάσεις που ζούμε, ταιριάζουν όλο και περισσότερο με τις επιθυμίες μας!

Πιστεύοντας στον εαυτό μας μπορούμε να κάνουμε πολλά! Πιστεύοντας στην Ανώτερη Διάνοια που υπάρχει παντού και αναγνωρίζοντας την ύπαρξή της μέσα μας μπορούμε να κάνουμε τα πάντα!

Εξασκώντας τη δύναμη της πίστης μαθαίνουμε να υλοποιούμε τα όνειρά μας και να φτιάχνουμε την πραγματικότητά μας. Τότε τα θαύματα γίνονται μέρος της καθημερινής μας ζωής!

Λιάνα Τελειώνη

Συγγραφέας, ενεργειακή θεραπεύτρια

www.urantiacenter.gr

Συντάκτης: Λιάνα Τελειώνη, Συγγραφέας, Εναλλακτική θεραπεύτρια

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.