Η διαφορετική Ινδία

Συντάκτης: Γεωργία Κρικέλλη

Η Ινδία είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες και όμορφες χώρες της Ασίας. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό και η έβδομη μεγαλύτερη σε έκταση. Το όνομά της προέρχεται από τον Ινδό ποταμό- αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι, οι αρχαίοι Έλληνες όταν αναφερόταν στους ανθρώπους από τον Ινδό ποταμό, χρησιμοποιούσαν τον όρο Ινδοί.

Ιστορικά, υποτάχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα ενώ το 1947 απέκτησε την ανεξαρτησία της. Αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς, τόσο για την έντονη κουλτούρα της, όσο και για τα αξιοθέατα της. Μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητΈς της ήταν ο διάσημος πολιτικός και ακτιβιστής Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος με τη διδασκαλία του έμπνευσε και επηρέασε εκατομμύρια ανθρώπους.

Αποτελεί μια κοσμική χώρα, η οποία περιλαμβάνει ένα ποικίλο πληθυσμό, με διάφορες θρησκείες. Οι κύριες θρησκείες που πιστεύονται στην Ινδία είναι ο Ινδουισμός, ο Βουδισμός, ο Σιχισμός, ο Ζαϊνισμός, το Ισλάμ και ο Χριστιανισμός. Όσον αφορά την τέχνη της χώρας αυτής, ταιριάζει άψογα με τη κουλτούρα, την ιστορία, τις πεποιθήσεις και τη φιλοσοφία. Οι βραχογραφίες, οι Chola τοιχογραφίες, τα έργα ζωγραφικής Madhubani είναι μερικά παραδείγματα της αρχαίας ινδικής τέχνης.

Ακόμα, η Ινδική μουσική είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του ινδικού πολιτισμού, όπως, για παράδειγμα, η μουσική Carnatic και Hindustani. Ένα ακόμα στοιχείο της κουλτούρας της είναι ότι έχει μια ευρεία ποικιλία φεστιβάλ και γιορτών που προέρχονται από τις πολλές θρησκείες που συνυπάρχουν σε αυτήν.

Το νόμισμα που χρησιμοποιείται είναι η ρουπία. Παράγει ρύζι, κεχρί, κριθάρι, σουσάμι, λινάρι, κάνναβη, ιούτη (γιούτα), ζαχαροκάλαμο και τσάι. Η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψετε εξαρτάται από ποιο μέρος θα επιλέξετε να επισκεφθείτε. Γενικά, η Ινδία έχει τρεις εποχές: την ζεστή, την υγρή και τον “χειμώνα” με πιο ζεστές τις ημέρες στο νότο και πιο δροσερές στα βορρά.

Μερικά από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Ινδίας είναι το Taj Mahal (Άγκρα), το Akshardham (Δελχί), το Κόκκινο Οχυρό ( Δελχί) και το Jantar Mantar (Τζαϊπούρ). Επίσης, στην πόλη Πουσκάρ της Ινδίας υπάρχει μία λίμνη η οποία θεωρείται ιερή για τους ινδουιστές.

Βέβαια, η συγκεκριμένη πόλη είναι πολύ συντηρητική και αυστηρή στα ινδουιστικά έθιμα και απαγορεύεται αυστηρώς η κατανάλωση αλκοόλ και η κρεοφαγία ή η κατανάλωση αυγών σε δημόσια θέα!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι Ινδοί ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το δυτικό κόσμο, με την προέλαση του Μεγάλου Αλέξανδρου μέχρι τον Ινδό ποταμό. Ειδικά, η επίδραση του ελληνικού πολιτισμού στους Ινδούς υπήρξε μεγάλη και αυτό φαίνεται και από τα πολλά δείγματα που ανακαλύπτουμε στην ινδική τέχνη.

Συντάκτης: Γεωργία Κρικέλλη,

Influence:

Η Γεωργία Κρικέλλη είναι απόφοιτη οικονομικής σχολής και τώρα ασχολείται με το μεταπτυχιακό της. Η αρθρογραφία αποτελούσε από μικρή ηλικία ένα από τα αγαπημένα της χόμπι…