Η διαφορά του έρωτα και της σαρκικής επαφής

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Influence:

Οι τρόποι με τους οποίους αναφερόμαστε στη σεξουαλική επαφή είναι πολλοί: ανάμεσα στους πιο συνηθισμένους είναι να λέμε ότι δύο άνθρωποι «κάνουν σεξ» και «κάνουν έρωτα». Παρόλ’ αυτά, οι δύο εκφράσεις δεν αναφέρονται ακριβώς στην ίδια κατάσταση. Ο έρωτας είναι πλήρης νοήματος. Αν είχατε ποτέ σας απορίες σχετικά με τις διαφορές μεταξύ τους, οι κυρίαρχες από αυτές παρουσιάζονται παρακάτω:

  1. Το βλέμμα του

Όταν κάνετε  σεξ με κάποιον, τα μάτια σας είναι καρφωμένα στο στήθος και τους κοιλιακούς του. Οι δύο σύντροφοι δεν κοιτιούνται για πολύ στα μάτια. Αυτό συμβαίνει γιατί στο σεξ η προσοχή είναι στραμμένη στο σώμα, παρά στην ψυχή του συντρόφου. Όταν όμως δύο άνθρωποι κάνουν έρωτα, τότε κοιτιούνται βαθιά στα μάτια, επιζητώντας περισσότερα από τη σωματική επαφή. Υπάρχει η ανάγκη για συναισθηματικό δέσιμο με τον ερωτικό σύντροφο.

  1. Ο ρυθμός

Όταν δύο άνθρωποι κάνουν σεξ κυριαρχεί η βιασύνη. Οι σύντροφοι ανυπομονούν για τη σαρκική επαφή. Στον έρωτα, ωστόσο, οι ρυθμοί είναι πιο αργοί γιατί οι στιγμές πριν από την επαφή είναι εξίσου σημαντικές με την ίδια την επαφή. Οι σύντροφοι αφοσιώνονται στην προκαταρκτική διαδικασία και προχωρούν στην επαφή τη στιγμή που θα το νιώσουν.

  1. Ο τρόπος του φιλιού

Όταν δύο σύντροφοι έρχονται κοντά, τα φιλιά είναι εξαιρετικής σημασίας ως προς τη διαφοροποίηση του σεξ από τον έρωτα: Στο σεξ, τα φιλιά είναι έντονα και παθιασμένα, κυρίως στόμα με στόμα. Αν όμως ο σύντροφος φιλά τη γυναίκα απαλά στο μέτωπο και τα μάγουλα, τότε κάνουν έρωτα.

  1. Ο τρόπος που μιλά

Οι άγριες και πονηρές κουβέντες κατά την επαφή υπονοούν σεξ. Αν όμως λέγονται γλυκά λόγια με τρυφερότητα, τότε οι σύντροφοι κάνουν έρωτα. Τόσο τα λόγια όσο και ο τρόπος που αυτά λέγονται, μαρτυρούν το είδος της ερωτικής επαφής μεταξύ δύο ανθρώπων.

  1. Ο τρόπος που σας αγγίζει

Αντί των σημείων που σας αγγίζει ο σύντροφος, προσέξτε το ίδιο το άγγιγμα: αν αυτό είναι άγριο, μάλλον κάνετε σεξ, ενώ αν αντίθετα είναι τρυφερός και θαυμάζει κάθε σημείο του σώματος της συντρόφου του, είναι έρωτας.

  1. Η κατάσταση της σχέσης

Αν η ερωτική επαφή γίνεται με μία περιστασιακή γνωριμία ή αν ο παρτενέρ είναι κάτι παραπάνω από φίλος αλλά όχι ο σύντροφος, τότε μάλλον η επαφή αυτή περιγράφεται ως σεξ. Γιατί; Επειδή στο σεξ υπάρχει η επιθυμία του να διατηρηθεί η σχέση «χαλαρή». Ωστόσο, σε μία σχέση αφοσίωσης με έναν σύντροφο τον οποίο νοιάζεστε, ο έρωτας είναι πιθανότερος απ’ ότι το σεξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…