Η αξία των βιταμινών και των λιπαρών οξέων στην ατοπική δερματίτιδα

Συντάκτης: Flowmagazine

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μία δυσάρεστη και ενοχλητική κατάσταση για τα παιδιά και ιδιαίτερα τα βρέφη. Ξέρατε ότι ταλαιπωρεί 1 στα 10 βρέφη;

Φλεγμονή του δέρματος που ταλαιπωρεί 1 στα 10 βρέφη

Κνησμός, ερυθρότητα, ξηρότητα στο δέρμα είναι μερικά από τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας, η οποία εμφανίζεται στο 10% σχεδόν των βρεφών. Οι λόγοι μπορεί να είναι γενετικοί, ανοσολογικοί, ή περιβαλλοντικοί. Υπάρχουν εξάρσεις και υφέσεις και γι’ αυτό, καθώς δεν υπάρχει ριζική θεραπεία, καλό είναι να επιλέγονται σκευάσματα με υψηλή αποτελεσματικότητα, τα οποία να περιποιούνται το βρεφικό δέρμα, ώστε να ανακουφίζεται άμεσα.

Πρωτοποριακά σκευάσματα, με την υπογραφή μιας αξιόπιστης φαρμακοβιομηχανίας τα οποία θα ανακουφίσουν και θα ενυδατώσουν το τρυφερό βρεφικό δέρμα, αποτελούν την ιδανική επιλογή των γονιών.

Τα βήματα περιποίησης του μωρού με ατοπική δερματίτιδα

Θα ξεκινήσετε με ένα απολαυστικό μπάνιο στο μωρό σας και με ένα προϊόν, το οποίο ιδανικά θα σφραγίζει την απαραίτητη υγρασία στις βαθύτερες στοιβάδες τις επιδερμίδας, αφήνοντας το δέρμα απαλό και ελαστικό ενώ παράλληλα θα ανακουφίζει από ερεθισμούς και φλεγμονές. Το καθαριστικό αυτό, θα πρέπει να είναι κατάλληλο σε περιόδους έξαρσης των συμπτωμάτων της ατοπικής δερματίτιδας.

Για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της ενυδάτωσης, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα milky bath oil, το οποίο μπορείτε να προσθέσετε στο νερό του μπάνιου κατά το τελευταίο ξέβγαλμα όπου το βρέφος παραμένει για μερικά λεπτά και απομακρύνεται χωρίς να ξυπλυθεί. Το σκούπισμα με ήπιες ταμποναριστές κινήσεις που θα ακολουθήσει, θα βοηθήσει σημαντικά το δέρμα να μην ερεθιστεί και να διατηρήσει την υγρασία και την ενυδάτωση από το προϊόν που έχει προηγηθεί.

Και η απόλαυση θα επισφραγιστεί, με μία κρέμα σώματος η οποία είναι μελετημένη, για να προσφέρει εντατική ενυδάτωση, άμεση ανακούφιση του κνησμού καθώς και ενδυνάμωση του δερματικού φραγμού για επιπλέον προστασία της επιδερμίδας ιδίως σε καταστάσεις ατοπικής δερματίτιδας ή έντονης ξηρότητας.

Φυσικά τα προϊόντα που θα επιλέξετε, θα πρέπει να απορροφώνται γρήγορα και άμεσα, να μην αφήνουν υπολείμματα, να είναι δερματολογικά ελεγμένα, να μην περιέχουν parabens και αλλεργιογόνους παράγοντες (τεχνητά χρώματα, ερεθιστικά αρώματα) και να περιέχουν απαραίτητα λιπαρά οξέα Ωμέγα 6 (γ- λινολενικό) & Ωμέγα 3 (α- λινολενικό) βότανα και δερμοπροστατευτικές βιταμίνες. Για το ατοπικό δέρμα του μωρού σας, επιλέξτε το καλύτερο και αποτελεσματικότερο προϊόν. Γιατί το βρεφικό δέρμα θέλει τη μέγιστη φροντίδα και περιποίηση. Τους αξίζει δεν νομίζετε;

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…