Η απώλεια του υαλουρονικού οξέως προκαλεί γήρανση του δέρματος

Συντάκτης: Κορίνα Τζίμα, Δερματολόγος, Ειδικός δερματοχειρουργός

Το δέρμα με το πέρας των χρόνων χάνει ένα μεγάλο κομμάτι του στηρικτικού του ιστού, ο οποίος αποτελείται σε σημαντικό ποσοστό από υαλουρονικό οξύ, φυσικά παραγόμενο από τον ίδιο τον οργανισμό μας. Αποτέλεσμα αυτής της απώλειας είναι η διαταραχή της αρχιτεκτονικής του και η εμφάνιση χαλάρωσης και βαθιών ρυτίδων στο δέρμα.

Γιατί καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα μας γερνάει και το πρόσωπό μας χαλαρώνει;

Καθώς μεγαλώνουμε, πολλοί παράγοντες, όπως η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα, ο ξηρός και κρύος αέρας επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματός μας. Ο κυριότερος όμως παράγοντας γήρανσης, χαλάρωσης του δέρματος και απώλειας του όγκου του προσώπου είναι η απώλεια του υαλουρονικού οξέος.Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί το συστατικό του δέρματός μας, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ανανέωση των δερματικών κυττάρων, τη σωστή λίπανση και τη διατήρηση του νερού εντός του δέρματος, καθώς και τη δημιουργία και σωστή διάταξη των κολλαγόνων ινών. Η απώλεια επομένως αυτού του τόσο θεμελιώδους συστατικού του δέρματος, καθώς τα χρόνια περνάνε, ευθύνεται για την εμφάνιση βαθιών ρυτίδων, αλλά και συνολικής χαλάρωσης και αλλοίωσης του όγκου και του περιγράμματος του προσώπου.

Υαλουρονικό οξύ: Τι προκαλεί η απώλειά του στο δέρμα;

Εξαιτίας της απώλειας υαλουρονικού οξέος οι περιοχές, οι οποίες κατά κύριο λόγο προσβάλλονται είναι οι ρινοπαρειακές αύλακες, οι λεγόμενες δηλαδή
«γραμμές του χαμόγελου» γύρω από το στόμα, η περιοχή κάτω από τα μάτια, αλλά και το άνω χείλος με την εμφάνιση κάθετων ρυτίδων, των λεγόμενων «γραμμών καπνιστού». Πέραν όμως των ρυτίδων, σημαντικό ρόλο παίζει και η συνολική απώλεια όγκου του προσώπου, η οποία επέρχεται με την ηλικία, και η οποία το κάνει να φαίνεται κουρασμένο, γερασμένο, ακόμα και θλιμμένο πολλές φορές.

Υαλουρονικό οξύ: Μπορούμε να το επαναφέρουμε στο δέρμα μας;

Η ιατρική τεχνολογία πέτυχε τα τελευταία χρόνια μια σημαντική επανάσταση, την παραγωγή στο εργαστήριο του φυσικού υαλουρονικού οξέος που ανήκει στον ίδιο μας τον οργανισμό.

Τη συγκεκριμένη μέθοδο εφαρμόζουμε στο Δερματολογικό μας Κέντρο:
το υαλουρονικό οξύ ενίεται ακριβώς στις περιοχές από τις οποίες έχει χαθεί, προσφέροντας ένα πολύ φυσικό γέμισμα των βαθιών ρυτίδων, αλλά και αποκαθιστώντας πολύ όμορφα τον συνολικό όγκο του προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό: φυσικό, νεανικό, ξεκούραστο πρόσωπο με αποκατάσταση της συνολικής αρχιτεκτονικής του.

Υαλουρονικό οξύ: Πως εφαρμόζεται;

Η συνεδρία γίνεται μια φορά το χρόνο, διαρκεί 15-20 λεπτά και είναι πολύ ασφαλής καθώς το υαλουρονικό οξύ που ενίεται αποτελεί φυσικό συστατικό του ίδιου του οργανισμού μας, το οποίο έρχεται απλώς να αποκαταστήσει τις περιοχές του προσώπου από τις οποίες έχει χαθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Η εφαρμογή γίνεται απολύτως ανώδυνα με τη χρήση ειδικής αναισθητικής κρέμας. Το υαλουρονικό οξύ ενίεται ακριβώς στις περιοχές όπου έχει επέλθει η απώλειά του με την πάροδο του χρόνου, δηλαδή στα μάγουλα, τα ζυγωματικά, τις γραμμές του χαμόγελου γύρω από το στόμα, το περίγραμμα του προσώπου, τις αντιαισθητικές σακούλες κάτω από τα μάτια, το μέτωπο, το πόδι της χήνας (ρυτίδες γύρω από τα μάτια), τα χείλη και τις κάθετες ρυτίδες του άνω χείλους, τις λεγόμενες γραμμές καπνιστού, οι οποίες εμφανίζονται εντονότερα σε ανθρώπους που κάνουν χρήση τσιγάρου.

Επιπλέον, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πολλές περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει απώλεια, αλλά απλώς επιθυμούμε την τόνωση κάποιων χαρακτηριστικών του προσώπου, όπως είναι τα χείλη και τα ζυγωματικά για μια πιο θηλυκή και νεανική εμφάνιση.

Η ειδική «τεχνική πολλαπλών επιπέδων» εφαρμογής του υαλουρονικού οξέος, την οποία εφαρμόζουμε στο Δερματολογικό μας Κέντρο εξασφαλίζει ένα υπέροχο, απόλυτα φυσικό και κομψό αποτέλεσμα χωρίς υπερβολές, με το οποίο το δέρμα δείχνει ξεκούραστο και φωτεινό. Εξάλλου γίνεται χρήση πολλαπλών ειδών υαλουρονικού οξέος, μεγάλυτερης πυκνότητας για περιοχές όπου χρειαζόμαστε εντονότερη αποκατάσταση όγκου, όπως είναι τα μάγουλα και οι βαθιές γραμμές γύρω από τα χείλη και πιο λεπτόρρευστων σε περιοχές όπως το πόδι της χήνας και οι γραμμές του μετώπου, ανάλογα με το ποιο είναι το πλέον ενδεδειγμένο ανά περίπτωση υλικό.

Μετά την εφαρμογή ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα και χωρίς κανένα περιορισμό στις δραστηριότητές του. Το αποτέλεσμα είναι όχι απλώς άμεσο και εντυπωσιακό, αλλά βελτιώνεται όλο και περισσότερο στην πορεία του χρόνου κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει εντυπωσιακά νεανικό, γεμάτο, φωτεινό και λαμπερό με τόνωση των χαρακτηριστικών του και αποκατάσταση όλων των ρυτίδων και της χαλάρωσης.

Η μέθοδος αυτή είναι εξάλλου η πιο αγαπητή στους celebrities, χαρίζοντάς τους τα νεανικά, φωτεινά, γεμάτα λάμψη και σφριγηλότητα πρόσωπα που θαυμάζουμε στις οθόνες μας, αποτελώντας ίσως το πιο καλά κρυμμένο μυστικό της «αιώνιας νεότητας».

Βιογραφικό ​Σημείωμα Δρ.Κορίνα Τζίμα

Η Δρ. Κορίνα Τζίμα είναι Δερματολόγος-Αφρoδισιολόγος, Αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Ειδικεύτηκε με υποτροφία του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας στο Stadtklinikum Hanau-Academic Hospital of The W.Goethe University of Frankfurt.

Είναι υπ. Διδάκτορας Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Münster της Βόρειας Γερμανίας, ενώ έχει εξειδικευτεί στο χώρο της Δερματοχειρουργικής και της Αισθητικής Χειρουργικής και Δερματολογίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο της χειρουργικής αποκατάστασης καρκίνων δέρματος, της Αισθητικής χειρουργικής και της laser Επεμβατικής δερματολογίας.

Επιπλέον, στα αντικείμενα εξειδίκευσής της ανήκουν η αντιμετώπιση της Ψωρίασης, η Παιδοδερματολογία, οι παθήσεις Ονύχων (ονυχομυκητιάσεις, ονυχοδυστροφίες κ.α.) και Τριχών (Αλωπεκίες, Διάχυτη Απώλεια Τριχών κ.α.), καθώς και η Ψυχοδερματολογία με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του χρόνιου κνησμού.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ραντεβού επικοινωνήστε στο τηλέφωνο

212 1007848 ή στο email info@korinatzima.gr.

Διεύθυνση: Πεντέλης 2, Μαρούσι

Website: http://www.korinatzima.gr/

Συντάκτης: Κορίνα Τζίμα, Δερματολόγος, Ειδικός δερματοχειρουργός

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.