Η ανθρώπινη πλευρά των περίεργων πλασμάτων του Ben Rubin

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Influence:

Πώς θα έμοιαζε η πραγματικότητα αν περίεργα πλάσματα ήταν μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων; Για τον Ben Rubin δεν ήταν δύσκολο να δώσει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Το να βρίσκεσαι καθημερινά στα βαγόνια του μετρό είναι σίγουρα μονότονο και βαρετό, αλλά για τον Rubin αυτές οι διαδρομές ήταν η καλλιτεχνική αφορμή ενός εξαιρετικά χιουμοριστικού πρότζεκτ.

Η ανθρώπινη πλευρά των περίεργων πλασμάτων του Ben Rubin

Προσπαθώντας να διατηρήσει μία φρέσκια οπτική και να δώσει στις μετακινήσεις του πιο διασκεδαστικό χαρακτήρα, ξεκίνησε να απεικονίζει όλες αυτές τις φανταστικές εικόνες που δημιουργούμε στο μυαλό μας όταν βρισκόμαστε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς το μυαλό αντικαθιστά τη μονοτονία με αλλόκοτες σκέψεις και παράξενες σκηνές.

Η ανθρώπινη πλευρά των περίεργων πλασμάτων του Ben Rubin

Μέσα από το Subway Doodles πρότζεκτ, οι επιβάτες του μετρό της Νέας Υόρκης πρωταγωνιστούν σε χιουμοριστικά στιγμιότυπα, αλληλεπιδρώντας με τους τερατόμορφους χαρακτήρες του Rubin. Τα αλλόκοτα πλάσματα κρέμονται πάνω στους κοιμισμένους επιβάτες, πίνουν στα κλεφτά γουλιές καφέ, διασκεδάζουν τους νεότερους και φυσικά απορροφώνται από τα κινητά τους τηλέφωνα προκαλώντας ένα μικρό χάος στα βαγόνια του μετρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…