Η αλληλεγγύη απεικονίζεται με έντονο χρώμα από τους Έλληνες!

Συντάκτης: Flowmagazine

Η αλληλεγγύη απεικονίζεται με έντονο χρώμα από τους Έλληνες!Η ActionAid Ελλάς για 15 χρόνια δίνει τη μάχη για την καταπολέμηση της φτώχειας και το γιόρτασε με έναν πολύ πρωτότυπο και χρωματιστό τρόπο. Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου εκατοντάδες Αθηναίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συνέρευσαν στο Καλλιμάρμαρο για να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός εντυπωσιακού και πρωτότυπου χαρτογκράφιτι αλληλεγγύης.

Λίγες μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, η ActionAid αποφάσισε με ένα συμβολικό τρόπο να μεταφέρει ένα μήνυμα αλληλεγγύης σε ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Αθήνας. Με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα, η ActionAid κάλεσε για πρώτη φορά στη χώρα μας τη γνωστή Γαλλίδα καλλιτέχνη Mademoiselle Maurice , η οποία δημιουργεί προσωρινά γκράφιτι φτιαγμένα από διπλωμένα πολύχρωμα χαρτιά.

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι μικροί και μεγάλοι έφτιαξαν χρωματιστά οριγκάμι που τοποθετήθηκαν πάνω σε τούλι στα σκαλιά του Σταδίου και γέμισαν έντονα χρώματα το μνημείο. Έτσι σχηματίστηκε ένα πολύχρωμο γεωμετρικό σχήμα που μπορούσες να το δεις από πολύ μακριά!

«Όλοι μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης. Αυτό απέδειξε η εκπληκτική συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμα αλληλεγγύης της ActionAid στο Καλλιμάρμαρο. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και προσωπικά όλους όσους συμμετείχαν στην μεγάλη αυτή γιορτή και κυρίως όσους τα τελευταία 15 χρόνια λειτουργίας μας στην Ελλάδα έδωσαν μαζί μας τη μάχη ενάντια στη φτώχεια και την αδικία. Σήμερα δεν στείλαμε μόνο ένα ηχηρό μήνυμα συμμετοχής και συλλογικής προσπάθειας ενάντια στη φτώχεια. Αποδείξαμε για ακόμη μια φορά, ότι είμαστε εδώ» πρόσθεσε ο Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάς.

Με την καθοδήγηση των εθελοντών και των εργαζομένων της ActionAid, όσοι ήρθαν στο Καλλιμάρμαρο έφτιαξαν χρωματιστά λουλούδια, ανεμόμυλους και αεροπλανάκια που όλα μαζί σχημάτισαν ένα πολύχρωμο σχέδιο.

«Νιώθω καταπληκτικά που μπόρεσα να φτιάξω ένα έργο μου στο Στάδιο που έχει τόση ιστορία. Χάρη στην ActionAid ήρθα στην Αθήνα και με τη βοήθεια του κόσμου μέσα σε μερικές μόνο ώρες φτιάξαμε κάτι τόσο μεγάλο και σημαντικό. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους ήρθαν και βοήθησαν σήμερα και όσους έφτιαξαν οριγκάμι για το έργο τις προηγούμενες ημέρες. Ευχαριστώ πολύ και την ActionAid που μου έδωσε την ευκαιρία να στηρίξω το έργο της. Σήμερα που η ActionAid γιορτάζει τα 15 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, ήθελα να δημιουργήσω ένα μήνυμα παγκόσμιο. Τα πέντε αυτά σχήματα θα μπορούσαν να είναι σπόροι από σιτάρι και είναι πέντε διότι 5 είναι οι ήπειροι στον κόσμο. Στα έργα μου θέλω να περάσω πάντα ένα μήνυμα: Πώς ο άνθρωπος συνδέεται με τη φύση και πώς οι άνθρωποι μπορούν να φτιάχνουν το μέλλον τους μαζί» δήλωσε η Mademoiselle Maurice.

Το εφήμερο αυτό έργο τέχνης φωτογραφήθηκε και στη συνέχεια τα διπλωμένα χαρτάκια αφαιρέθηκαν για να μείνει το μνημείο ανέπαφο.

Η ActionAid είναι μια παγκόσμια συνεργασία ανθρώπων που δρουν μαζί για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας. www.actionaid.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…