Η άγνοια της γυναίκας για τον κόλπο τον 21ο αιώνα…

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Η άγνοια της γυναίκας για τον κόλπο τον 21ο αιώνα…Ένας από τους στόχους της στήλης Γυναικεία ατζέντα: υγεία και ομορφιά είναι να οπλίσει τη γυναίκα του 21ου αιώνα με γνώση και υπευθυνότητα και να την αφυπνίσει για την υγεία της. Και αυτό το άρθρο φιλοδοξεί να το επιτύχει με αφορμή μία έρευνα που εγείρει προβληματισμό. Η οργάνωση Women’s Health and the American Congress of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) συνεργάστηκε για να αποκαλύψει πόσα γνωρίζουν οι γυναίκες για την ανατομία τους. Η απάντηση δυστυχώς ήταν ότι δεν γνωρίζουν πάρα πολλά.

Μια πρόχειρη κατάσταση πυελικής ζώνης μπορεί να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις: Οι ορμονικές διαταραχές, για παράδειγμα, μπορεί να επηρεάσουν το βάρος σας, να καταστρέψουν την ερωτική ζωή σας, να διαταράξουν τα μελλοντικά σχέδια της οικογένειάς σας και να προκαλέσουν τριχοφυΐα στο πηγούνι. Ωστόσο, το 64% των γυναικών δεν γνωρίζει τη λειτουργία του τραχήλου της μήτρας, και αυτό είναι μόνο η αρχή, σύμφωνα με το ACOG. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με την αναπαραγωγική υγεία τους. Ό, τι δεν γνωρίζουμε μπορεί συγχρόνως να μας βλάψει.

Σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων θεωρούν ιδανικό η περιοχή να είναι άοσμη. Στην πραγματικότητα, ένα μικρό άρωμα είναι σχεδόν απαραίτητο, ενώ η προσπάθεια αποκατάστασης της μυρωδιάς με πλύσεις μπορεί να εισάγει παθογόνους μικροοργανισμούς. Το 33% των γυναικών είπε ότι το κόκκινο κρασί είναι ευεργετικό για τον κόλπο. Στην πραγματικότητα το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ορμονικό χάος. Σχεδόν τα δύο τρίτα των γυναικών δεν ήξερε τις διαστάσεις του μέσου όρου του κόλπου, ενώ ανησυχητικός είναι ο αριθμός των ανθρώπων που δεν μπορούσαν να εντοπίσουν το στόμιο της ουρήθρας τους.

Δεν το πιστεύετε; Μία νέα έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Γέιλ διαπίστωσε ότι το 40% των γυναικών θεωρούν ότι οι ωοθήκες τους συνεχίζουν να δημιουργούν αυγά κατά τη δεκαετία των 20 και 30, ενώ στην πραγματικότητα γεννιούνται με όλα τα αυγά. Και σύμφωνα με μια μελέτη στο Fertility and Sterility, το 40% των γυναικών δεν γνωρίζουν περί ωορρηξίας.

Η άγνοια της γυναίκας για τον κόλπο τον 21ο αιώνα…Η άγνοια για την υγεία και τη λειτουργία του κόλπου οδηγεί συνήθως σε μία από τις δύο κατευθύνσεις: Οι γυναίκες μπορεί είτε να αγνοήσουν δυνητικά σημαντικά συμπτώματα για πολλά χρόνια (το 50% των κοριτσιών στην έρευνα κάνουν αυτό ή επιχειρούν DIY θεραπείες) είτε προχωρούν σε αιδοιοπλαστική (44% μέσα σε ένα χρόνο).

Το χειρότερο είναι ότι το 54% των γυναικών κρατάνε μυστικά από τους γυναικολόγους τους, μια ιδιαίτερα επικίνδυνη στρατηγική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Διαγνώσεις ορισμένων παθήσεων, όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) κατά τα τελευταία χρόνια κορυφώνεται και σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις αυξάνονται ραγδαίως. Οι συνθήκες αυτές μπορεί να προκαλέσουν μικρές ενοχλήσεις, μεγάλο πόνο, χειρουργικές επεμβάσεις, κά.

Προς συμμόρφωση: Η άγνοια εμποδίζει τη διατήρηση της ευαίσθητης περιοχής σε καλή λειτουργική κατάσταση. Και φυσικά οποιαδήποτε κακή παρέμβαση, μπορεί να επιφέρει πολλαπλά προβλήματα. Από την άλλη πλευρά μία υγιής κολπική περιοχή σημαίνει μια πιο ήρεμη, πιο ενεργητική και νεανική περιοχή. Α! Και φυσικά καλύτερο σεξ.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…