Η βιβλιοθήκη παιχνιδιών στο Μπρίστολ μετατρέπει τα «σκουπίδια» σε θησαυρό

Συντάκτης: Flowmagazine

Πώς θα σας φαινόταν αν υπήρχε ένας χώρος από τον οποίο θα μπορούσατε να νοικιάσετε ένα παιχνίδι για το παιδί σας, κάτι σαν τη δανειστική βιβλιοθήκη; Κι όμως υπάρχει μια τέτοια βιβλιοθήκη παιχνιδιών στο Μπρίστολ.

Άνοιξε τις «πόρτες» της στο 2015, από την Άνι Μπέρι. Στόχος της συγκεκριμένης βιβλιοθήκης, είναι να μειώσει τα απόβλητα και να δώσει σε κάθε παιδί την ευκαιρία να αποκτήσει κάθε παιχνίδι. Αυτή η βιβλιοθήκη στο Μπρίστολ, έχει διαθέσιμα περισσότερα από 1.400 παιχνίδια, και ουσιαστικά, σε μια στιγμή που η κλιματική κρίση βρίσκεται στο επίκεντρο, μετατρέπει τα «σκουπίδια» ενός παιδιού, σε «θησαυρό» για κάποιο άλλο.

Η ιδρύτρια της βιβλιοθήκης, μιλώντας στο BBC, σημείωσε ότι «μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να είσαι γονιός, οπότε το να έχεις ένα μέρος που είναι ουσιαστικά ένα τεράστιο κατάστημα παιχνιδιών στην κοινότητά σου μπορεί να είναι απλό, αλλά η ζωή κατά καιρούς αλλάζει». Κάνοντας μια αναδρομή, στο πώς ξεκίνησαν όλα, η ίδια είπε ότι η αρχή έγινε όταν έλαβε χρηματοδότηση από το Bristol European Green Capital 2015, για να αγοράσει μικροσκούτερ, τα οποία οι γονείς θα μπορούσαν να νοικιάσουν και να επιστρέψουν για να χρησιμοποιηθούν και από άλλα παιδιά.

Στη συνέχεια, όμως, συγκέντρωσε πολλά χρήματα ώστε να καταφέρει να μισθώσει έναν χώρο, για να δημιουργήσει μια ακόμη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη. Αυτή η σκέψη, την οδήγησε στο να συνεργαστεί με ένα κέντρο ανακύκλωσης για τη διάσωση αντικειμένων από χώρους υγειονομικής ταφής, φέρνοντας περισσότερα παιχνίδια στη βιβλιοθήκη.

«Φάνηκε ότι υπάρχει τεράστιος όγκος παιχνιδιών που πηγαίνουν σε χώρους υγειονομικής ταφής». «Μερικά από αυτά τα παιχνίδια κυκλοφορούν ακόμα και τώρα στη βιβλιοθήκη», τόνισε η Μπέρι. Η βιβλιοθήκη μέχρι και τον Ιούνιο του 2024 είχε 688 παιδιά που χρησιμοποιούν τα παιχνίδια και 260 δανεισμένα παιχνίδια από τον Ιανουάριο του 2024.

Αυτή η βιβλιοθήκη, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έμπνευση για κάθε άνθρωπο, γονιό και παιδί, καθώς η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση, ακόμα και των παιχνιδιών, μπορούν να δώσουν χαρά και ελπίδα.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…