Η πιο δροσερή σαλάτα του καλοκαιριού με καρπούζι, ντοματίνια και ρεβίθια

Συντάκτης: Flowmagazine

Αυτή η δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα συνδυάζει την απαλότητα του καρπουζιού, τη φρεσκάδα των ντοματινιών και τη θρεπτική δύναμη των ρεβιθιών σε μία μόνο μπουκιά.

Ψάχνεις κάτι ανάλαφρο, δροσιστικό και θρεπτικό για τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού; Αυτή η σαλάτα με καρπούζι, ντοματίνια και ρεβίθια είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι. Γεμάτη χρώμα, γεύση και υγιεινά συστατικά, θα γίνει η αγαπημένη σου εναλλακτική στο τραπέζι ή το ταπεράκι σου στην παραλία.

Δείτε ακόμα: Συνταγές με καλοκαιρινές σαλάτες που “καίνε λίπος” 

Υλικά (για 2–3 μερίδες):

    • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένα ρεβίθια (ή 1 κονσέρβα, καλά ξεπλυμένα)
    • 2 φλιτζάνια καρπούζι σε κύβους (χωρίς κουκούτσια)
    • 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
    • 1/4 φλιτζανιού φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
    • 1/4 φλιτζανιού φρέσκος δυόσμος ή βασιλικός
    • 1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • Για το dressing:
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Χυμός από 1/2 λεμόνι ή lime
    • 1 κ.γ. μέλι
    • Αλάτι & πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τα ρεβίθια, το καρπούζι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά.
  2. Σε μικρό μπολ, ανακάτεψε τα υλικά του dressing μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Περιχύνεις τη σαλάτα με το dressing και ανακατεύεις απαλά.
  4. Σερβίρεις με φρέσκια φέτα από πάνω ή και χωρίς, για vegan εκδοχή.

Γιατί να τη δοκιμάσεις:

  • Δροσιστική και ελαφριά
  • Πηγή φυτικών ινών & πρωτεΐνης (χάρη στα ρεβίθια)
  • Ιδανική για χορτοφάγους και vegans (αν αφαιρέσεις τη φέτα)
  • Τέλειο συνοδευτικό για μπάρμπεκιου ή ελαφρύ κύριο γεύμα

Παραλλαγές:

  • Πρόσθεσε αγγούρι για extra δροσιά
  • Αντικατάστησε το καρπούζι με πεπόνι για άλλη γεύση
  • Πρόσθεσε πλιγούρι ή κινόα για πιο πλήρες γεύμα

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…