Πώς να δέσετε τη γραβάτα σας

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Κλασσικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άντρες στο ντύσιμό τους είναι πώς να κάνουν τον κόμπο για μια γραβάτα. Πρόκειται για κάτι σχετικά απλό που πάντα όμως δυσκολεύει. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δέσετε τη γραβάτα σας, ανάλογα με το πουκάμισο που φοράτε και το είδος της γραβάτας. Διαφορές μεγάλες δεν υπάρχουν στο είδος του κόμπου. Ο κλασσικός κόμπος ονομάζεται «τριγωνικός». Σας παρουσιάζουμε στοιχεία για το δέσιμο αυτό και τον τρόπο με τον οποίο να τον εφαρμόσετε.

Αυτό το στυλ αποπνέει σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Ενδείκνυται για πιο επίσημες εμφανίσεις και ταιριάζει περισσότερο σε άντρες με μακρύ λαιμό.

  • Για να τη δέσετε κρεμάστε αρχικά τη γραβάτα γύρω από το λαιμό σας με την πλευρά με το φαρδύ τελείωμα να βρίσκεται στο δεξί σας χέρι και χαμηλότερα κατά 30 εκατοστά από την άλλη.
  • Στη συνέχεια περάστε τη φαρδιά άκρη πάνω από τη στενή και έπειτα κάτω από αυτή γυρίζοντας τη προς τα δεξιά.
  • Κατόπιν περάστε τη από το άνοιγμα ανάμεσα σε γραβάτα και γιακά από πάνω προς τα κάτω. Κατεβάστε τη φαρδιά άκρη και περάστε τη προς τα αριστερά πάνω από τη στενή.
  • Εν συνεχεία πάλι μέσα από το άνοιγμα ανάμεσα σε γιακά και γραβάτα (από κάτω προς τα πάνω) και τέλος κατεβάστε τη στο τελευταίο άνοιγμα που δημιουργείται στη γραβάτα και τραβήξτε προς τα κάτω.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr