Πως να βγάλουμε σωστά τα φρύδια μας

Συντάκτης: Κατερίνα Βαϊμάκη

Οι γυναίκες ξοδεύουν αρκετό χρόνο για τον καλλωπισμό τους, και το να μάθουν πως να σχηματίζουν, σωστά, τα φρύδια τους, έχει γίνει μια απαραίτητη δεξιότητα. Είτε θέλουμε να σχηματίσουμε τα φρύδια μας για να μας δίνουν μία αινιγματική έκφραση, είτε υποφέρουμε από υπερβολική τριχοφυΐα και επιθυμούμε να ξεφορτωθούμε τις περιττές τρίχες, η διαμόρφωση των φρυδιών μας είναι μία εύκολη διαδικασία.

Μπορούμε να ακολουθήσουμε κάποια απλά βήματα, έτσι ώστε να μην περιπλέξουμε την κατάσταση.

  • Εξετάζουμε τα φρύδια μας για να αποφασίσουμε πώς θέλουμε να βελτιώσουμε την εμφάνισή τους. Ρωτάμε τον εαυτό σας αν απλά ψάχνουμε έναν τρόπο για να μειωθούν οι «αδέσποτες» τρίχες, ή αν χρειαζόμαστε μία σημαντική αναδιαμόρφωση του σχήματός τους. Η ποσότητα των τριχών που επιθυμούμε να αφαιρέσουμε θα καθορίσει τα εργαλεία και τις μεθόδους που θα ακολουθήσουμε.
  • Πλένουμε τα φρύδια μας με σαπούνι και ζεστό νερό προτού αρχίσουμε να τα τραβάμε ή να τα κόβουμε. Αυτό θα βοηθήσει στο άνοιγμα των θυλάκων των τριχών. Έτσι θα μαλακώσουν και θα είναι ευκολότερη η αφαίρεση. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε μαλακτική κρέμα μαλλιών ή βαζελίνη, για να γίνουν πιο μαλακές και να μειωθεί ο πόνος.
  • Χρησιμοποιούμε ένα ψαλίδι για να κόψουμε και να διαμορφώσουμε περισσότερο τις απομακρυσμένες τρίχες. Πρέπει να θυμόμαστε ότι όταν κοπούν τρίχες, θα μεγαλώσουν ξανά όσο στην αρχή, αν όχι περισσότερο. Προτιμούμε ένα φωτιζόμενο καθρέφτη με μεγέθυνση για μεγαλύτερη ακρίβεια.
  • Αν μέχρι τώρα, τα φρύδια μας τα έβγαζε κάποια φίλη μας ή αισθητικός, καλό θα είναι προτού ξεκινήσουμε μόνες μας τα πειράματα στον εαυτό μας, να εξασκηθούμε μαζί με κάποια φίλη ή τη μητέρα μας.
  • Αγοράζουμε αποτριχωτικό για φρύδια. Απλώνουμε ομαλά το ζεστό κερί στις περιοχές κάτω από τα φρύδια και μεταξύ τους. Βάζουμε τη λωρίδα και την τραβάμε για να αφαιρέσουμε τις τρίχες.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε για τον σχηματισμό των φρυδιών πιο παλιές μεθόδους, όπως το ξυράφι, το τσιμπιδάκι ή η κρέμα ξυρίσματος, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές. Αν και το περιθώριο σφάλματος μπορεί να είναι μεγαλύτερο και ο πόνος μικρότερος, οι τρίχες θα μεγαλώσουν γρήγορα μέσα σε λίγες ημέρες. Αν τα φρύδια μας ενώνονται, τότε σίγουρα αποφεύγουμε αυτές τις μεθόδους, δεδομένου ότι το χάσμα μεταξύ των δύο φρυδιών θα είναι πιθανώς μετά πάρα πολύ μεγάλο.
  • Όποια από τις μεθόδους και αν ακολουθήσουμε, η περιποίηση μετά είναι ακόμα πιο σημαντική. Βάζουμε λοιπόν ενυδατική κρέμα ή λοσιόν με βιταμίνη Ε. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες ερεθισμού του δέρματος και θα αναστείλει την ανάπτυξη τριχοφυΐας.

Συντάκτης: Κατερίνα Βαϊμάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.