Πώς να διώξετε τις μυρωδιές από το ψυγείο

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα των ημερών του Αυγούστου είναι το ψυγείο… Είτε έχετε καταφθάσει στο (κλειστό εδώ και μήνες) εξοχικό σας, είτε έχετε μόλις καταλύσει στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο του νησιού με το μικρό ψυγείο κάτω από την τηλεόραση, είτε έχετε επιστρέψει στο σπίτι σας από πρόωρες διακοπές, το ψυγείο και οι… ύπουλες μυρωδιές του (οι οποίες πολλαπλασιάζονται σε ένταση όταν μένει κλειστό για καιρό) εξελίσσεται σε εφιάλτη. Τι μπορούμε να κάνουμε για να το καταπολεμήσουμε;

Εν αρχή ην το… πλύσιμο, βέβαια. Με ζεστό νερό, όμως, και σαπουνάδα, όχι απλά λίγο χλιαρό νεράκι από τη βρύση. Και όσο το δυνατόν πιο σχολαστικά, διότι τις περισσότερες φορές η αιτία της μυρωδιάς στο ψυγείο μπορεί να προέρχεται από κάποια υγρά που έχουν χυθεί στα λεγόμενα «απόκρυφα μέρη» (π.χ. στους αρμούς της σχάρας ή στο πάνω ράφι, στο οποίο κατά κανόνα δεν έχουμε πλήρη ορατότητα).

Αν, παρά το πλύσιμο, η μυρωδιά παραμείνει, τότε υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τρόποι για να την διώξετε:

  1. Σχολαστικό πλύσιμο μ’ ένα σφουγγάρι και baking soda.
  2. Κόψτε ένα μήλο σε φέτες και απλώστε τις σε διάφορα μέρη του ψυγείου και της κατάψυξης.
  3. Πάρτε δύο πιατάκια ελληνικού καφέ (αν είναι δυνατόν φρεσκοκομμένου) και τοποθετήστε τα σε αντίθετα σημεία μέσα στο χώρο του ψυγείου σας.
  4. Κόψτε τρία-τέσσερα λεμόνια στη μέση, αφαιρέστε το εσωτερικό τους και γεμίστε τις άδειες λεμονόκουπες με αλάτι. Αφήστε τα σε διάφορα μέρη του ψυγείου για μία εβδομάδα. Η τελευταία μέθοδος αργεί κάπως, αλλά είναι και η πιο αποτελεσματική.

Συντάκτης: Αργύρης Παγαρτάνης,

Influence:

Ο Αργύρης Παγαρτάνης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε κάτω από έναν μεγάλο παγκόσμιο χάρτη…