Ημερίδα: “Άνθρωποι, ζώα και τα δικαιώματα τους”

Συντάκτης: Flowmagazine

«Αφήσαμε τα πιο σημαντικά πράγματα όπως να παίζουμε και να κουβεντιάζουμε με τα παιδιά και τα ζώα . Δεν μπορούμε να απολαύσουμε πια τη φύση» Αν σας εκφράζουν τα λόγια του ήρωα του μυθιστορήματος του Χρόνη Μίσσιου «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» σας έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στον Δημοτικό Πολυχώρο Γαλαξίας στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης διεξάγεται η ημερίδα «Άνθρωποι, ζώα και τα δικαιώματα τους».

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι δημότες για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ζώων. Ποια πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας απέναντι τους; Ακαδημαϊκοί με εξειδικευμένες γνώσεις για το ζήτημα θα διαφωτίσουν με τις ομιλίες τους το ακροατήριο. Οι ομιλητές θα αναφερθούν στις νέες θεωρίες οι οποίες επαναπροσδιορίζουν τις σχέσεις μεταξύ ζώων και ανθρώπων. Οι προσεγγίσεις τους γίνονται υπό το πρίσμα της ηθικής και της φιλοσοφίας.

Παραθέτουμε τα ονόματα των ομιλητών, την ιδιότητα τους και τα θέματα για τα οποία θα μιλήσουν:

Μαρία Χωριανοπούλου: Υπ. Διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Δικαιώματα των ζώων και σύγχρονες ηθικές θεωρίες».

Θεοδόσης Τάσσιος: Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. «Λες να είναι αδέλφια μας;»

Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης: Λέκτορας Εφαρμοσμένης Ηθικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. «Δικαιώματα των ζώων; Ποια δικαιώματα; Ποιών ζώων;»

Γεώργιος Στείρης: Λέκτορας Φιλοσοφίας των Μέσων Χρόνων και της Αναγέννησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Τι είναι ζώο, τι είναι άνθρωπος και τι το ανάμεσο τους;»

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…