Κρυμμένοι θρεπτικοί θησαυροί

Συντάκτης: Βησσαρίων Ζερβας, Wellness Coach

Κρυμμένοι θρεπτικοί θησαυροί βρίσκονται σε πολλές τροφές που δεν μπορούμε εύκολα να φανταστούμε την αξία τους για την υγεία μας. Οι περισσότερες από αυτές τις τροφές αποτελούν συμπληρωματικές των κυρίως γευμάτων μας. Ας μάθουμε ποιες είναι οι ευεργετικές για την καλή μας θρέψη

ΑΒΟΚΑΝΤΟ

60% περισσότερο κάλιο από την μπανάνα. Εξαιρετικο υποκατάστατο του κρέατος.

ΑΓΓΟΥΡΙ

Καθαρίζει τον οργανισμό σε περιπτώσεις λιθιασης, τοξινωσης, κολικων και άλλων εντερικών ενοχλησεων. Περιεχει βιταμίνη Α, C, κάλιο μαγγάνιο, τρυπτοφανη, μαγνήσιο.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Αντιφλεγμονώδης, αντιοξειδωτικός με αντιμικροβιακή προστασία. Καλή πηγή βιταμίνης K, A, C, μαγγανίου, μαγνησίου.

ΑΝΗΘΟΣ

Αντιβακτηριακό μπαχαρικό, προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και είναι καλή πηγή ασβεστιου, μαγγανιου και σιδήρου.

ΔΥΟΣΜΟΣ

Από τα ξερά του φύλλα παρασκευάζεται αφέψημα με τονωτικές και σπασμολυτικές ιδιοτητες. Χρησιμοποιειται κατά της δυσπεψίας, νευρικών διαταραχών, ταχυκαρδιών, πόνων στο στομάχι και στη χοληδόχο κύστη.

ΚΑΠΠΑΡΗ

Μπαχαρικό με διουρητικές, αποχρεμπτικές και τονωτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται κατά των ρευματισμών, παραλύσεων, πονόδοντων, παθήσεων του συκωτιού ,της σπλήνας και της φυματίωσης των αδένων.

ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ

Μπαχάρι με αντιδιαβητικες, αντιφλεγμονωδεις ιδιότητες που μειώνει τη χοληστερίνη. Καλή πηγή σιδήρου, μαγνησίου, μαγγανίου. Προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες.

ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

Πλούσια πηγή αμινοξέων, φωσφόρου, θειαμίνης, νιασινης, ριβοφλαβίνης. Περιέχει αντιοξειδωτική προστασία, μειώνει την όρεξη, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, και μειώνει τα τριγλυκερίδια.

Συντάκτης: Βησσαρίων Ζερβας, Wellness Coach

Influence:

Επιστημονικός/Επιχειρησιακός Wellness Coach σε αθλητές επιπέδου πρωταθλητισμού. Ειδικός σύμβουλος διατροφής και άσκησης…