Η «Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» σε μια ονειρεμένη παράσταση κλασικού μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συντάκτης: Flowmagazine

Ένα ιστορικό μπαλέτο, που εδρεύει σε μια από τις σπουδαιότερες όπερες της ανατολικής Ευρώπης, έρχεται και πάλι στην Αθήνα, από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να μας χαρίσει μια ακόμα ονειρεμένη παράσταση!

Το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού και η διάσημη όπερα κουβαλούν μια ιστορία αιώνων, καθώς στη μακρόχρονη πορεία τους έχουν φιλοξενήσει σπουδαίες Όπερες, Μπαλέτα και έργα μεγάλων συνθετών.

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού συνεχίζει την πορεία του με σεβασμό στην ιστορία του. Με δική του ακαδημία παραμένει από τα σπουδαιότερα μπαλέτα της Ανατολικής Ευρώπης. Κορυφαίοι χορευτές και χορογράφοι παρουσιάζουν κλασικές παραστάσεις με τις οποίες περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της φετινής χειμερινής ευρωπαϊκής περιοδείας τους θα επισκεφθούν και τη χώρα μας, με ένα αγαπημένο παραμύθι που έγινε παράσταση κλασικού μπαλέτου, Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι, από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σχετικά με το έργο

Η «Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» είναι ένα κλασικό μπαλέτο αφιερωμένο στα παιδιά. Το 1975, ο χορογράφος Γκένριχ Μαγιόροφ εμπνεύστηκε από το γνωστό παραμύθι των Αδελφών Γκριμ και δημιούργησε μία νέα χορογραφία βασισμένη στην πρωτότυπη μουσική του Πολωνού συνθέτη Μπογκντάν Παβλόφσκι. Μέχρι σήμερα, καμία παράσταση μπαλέτου για παιδιά δεν έχει αποδοθεί με τέτοια «φρέσκια» ματιά, με τόσο ταλέντο και χάρη, γι’ αυτό και δίκαια ο Μαγιόροφ χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς σαν ο «χορογράφος της νιότης». Τα χορευτικά μέρη του μπαλέτου, διακρίνονται από φαντασία και ευρηματικότητα και παρόλο που η θεματολογία του μπαλέτου αφορά σε ένα παραμύθι, η χορογραφία του, με τα εντυπωσιακά σόλο μέρη και τις δυναμικές σκηνές του corps de ballet, προκαλεί το θαυμασμό όλων των θεατών από όλες τις ηλικίες.

Η «Χιονάτη και οι 7 Νάνοι» σε μια ονειρεμένη παράσταση κλασικού μπαλέτου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Διαβάστε επίσης:5+5 παιδικές παραστάσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα – ΜΕΡΟΣ Α


Λίγα λόγια για το μπαλέτο και την ιστορία του

Το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού έχει την έδρα του σε ένα θέατρο-κόσμημα για την πόλη της Οδησσού, ένα μνημείο πολιτισμού με σπουδαία και μακρόχρονη ιστορία. Ονόματα μεγάλων συνθετών, κορυφαίων τραγουδιστών, αλλά διάσημων χορευτών και χορογράφων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των Μεγάλων που παρουσίασαν έργα τους εδώ.Το κτίριο της Κρατικής Όπερας της Οδησσού κτίστηκε το 1809 και έναν χρόνο αργότερα, στις 10 Φεβρουαρίου 1810, φιλοξένησε την πρώτη του παράσταση.

Το 1814 η πόλη και το θέατρο ζουν την ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας, τηςσημαντικότερης από τις μυστικές οργανώσεις που σχηματίστηκαν για την προετοιμασία της επανάστασης για την απελευθέρωση των Ελλήνων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Στην Πλατεία Ελλήνων, στο κτίριο επί της παρόδου Κράσνι 18, συνεδρίαζαν τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας και στις μέρες μας στεγάζεται το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας.


Διαβάστε επίσης: Ο “Όλιβερ Τουίστ” επιστρέφει στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού τον Οκτώβριο


ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ

Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΝΑΝΟΙ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ

Συντελεστές

Μπαλέτο σε δύο πράξεις

Μουσική: Μπογκντάν Παβλόφκσι

Λιμπρέτο: Βιτόλντ Μποργκοφκσι και Στανισλάβ Πετρόφσκι

Χορογραφία: Γκένριχ Μαγιόροφ σε διασκευή των Χάρι Σεβογιάν και Γιάννα Κισελιόβα

Σκηνικά: Εβγέν Γκουρένκο

Κοστούμια: Ολένα Παβλένκο

Βασισμένο στο παραμύθι του Αδελφών Γκριμ

Με τους Κορυφαίους Σολίστ και το Corps De Ballet του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας της Οδησσού

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 στις 19.00

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 στις 15.00 και στις 19.00

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στις 19.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΤΗΡΙΩΝ:

Ε ΖΩΝΗ: 25 ευρώ / παιδικό, φοιτητικό, 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 18 ευρώ

Δ ΖΩΝΗ: 35 ευρώ / παιδικό: 24 ευρώ

Γ ΖΩΝΗ: 42 ευρώ / παιδικό: 29 ευρώ

Β ΖΩΝΗ: 52 ευρώ / παιδικό: 36 ευρώ

Α ΖΩΝΗ: 62 ευρώ / παιδικό: 43 ευρώ

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ : 70 ευρώ / παιδικό: 49 ευρώ

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες: 2107282333

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-7282333, www.megaron.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…