“Η Τύχη του Οινοποιού”, μια παράσταση που προβληματίζει

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Φθαρμένοι τοίχοι, ένας παλιός καναπές, μια κρεβατοκάμαρα γεμάτη μπουκάλια κρασί. Μια χρυσή άρπα στέκεται επιβλητικά στο πίσω μέρος του σκηνικού του θεάτρου Badminton. «Το μυστικό μου δεν είναι κάτι που λέγεται, είναι κάτι που πρέπει να στο δείξω» φωνάζει αγανακτισμένος ο ήρωας και κατεβάζει τα μάτια του προς το έδαφος. Ένας άγγελος ζωγραφισμένος από κιμωλία στέκει απέναντι στον τοίχο. Για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή, το αντισυμβατικό μυθιστόρημα της Elizabeth Knox «Η τύχη του οινοποιού» καταφέρνει να προκαλέσει αμφιλεγόμενες κριτικές. Με εξαιρετική σκηνοθεσία και ωραίες ερμηνείες, η ομάδα «Δράσις»σας παρουσιάζει την καινούρια της θεατρική πρόταση μέχρι τις 13 Νοεμβρίου 2011.

Ανοίγοντας την αυλαία στο Backstage Theater Festival, η παράσταση «Η τύχη του οινοποιού» προβληματίζει το θεατρικό κοινό και προσφέρει ένα ιδιαίτερο θέαμα. Ξεπερνά όλες τις συμβάσεις και κινείται ανάμεσα στα ανθρώπινα όρια και στη Θεϊκή δύναμη. Ένας «αταίριαστος» έρωταςανάμεσα σε έναν άντρα με έναν έκπτωτο άγγελο, μια οικογένεια που αυτοκαταστρέφεται και μια ιστορία που στηρίζεται στη χημεία και την έλξη των γυμνών σωμάτων.

Οι ήρωες ταλαντεύονται ανάμεσα στα κρυφά νοήματα, στην έλξη προς το διαφορετικό και σε μια μεγάλη αγάπη που χάνεται ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη φαντασία. Ποια τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και στην ανάγκη του ανθρώπου για ένα όμορφο ψέμα; Οι σχέσεις, το δυσκολότερο κομμάτι της ζωής, άλλοτε προσφέρουν χαμόγελο και άλλοτε οδηγούν στην αυτοκαταστροφή και στην εξάρτηση. Πώς μπορεί ένα «παράνομο» μυστικό να καταστρέψει τη ψυχή και το σώμα ενός ανθρώπου;

Η Ομάδα «Δράσις» άρχισε την πορεία της στο χώρο της Τέχνης το 1997 και κατάφερε να πρωτοπορήσει μέσα από νέες θεατρικές τεχνικές και ιδιαίτερα θεατρικά έργα. Ήδη κατέχει στο ιστορικό της πολλές πετυχημένες παραστάσεις, όπωςτο “Μόλις Χώρισα”, “Ο Κόσμος της Πάττυ” και “Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϋ”. Υποστηρίζοντας τη δύναμη της αλλαγής και της ανανέωσης, η ομάδα «Δράσις» συνδυάζει ηθοποιούς από διαφορετικά θεατρικά είδη και δοκιμάζει τις αντοχές της όσον αφορά την καινοτομία και την Τέχνη.

Η ιδιαιτερότητα της σκηνοθεσίας και η ταυτόχρονη προβολή δύο διαφορετικών σκηνών την ίδια στιγμή κερδίζουν τη φαντασία του θεατή ενώ ταυτόχρονα η αργή μορφή του σεναρίου, την αποπροσανατολίζει. Προκλητικό αλλά ταυτόχρονα καλλιτεχνικό, αφήνει διαφορετική γεύση στον καθένα. Οι κινήσεις των ηθοποιών στο χώρο δημιουργούν έναν έντονο ρυθμό πάνω στην σκηνή ενώ το άκουσμα της άρπας ηρεμεί την ατμόσφαιρα. Χωρίς ιδιαίτερα μηνύματα αλλά με έντονες εικόνες και ερμηνείες, η προβολή του έργου «Η τύχη του Οινοποιού» προσφέρει μια εναλλακτική εμπειρία στο …σινεφίλ κοινό.

Πληροφορίες Παράστασης

Θέατρο Μπάντμιντον, Άλσος Στρατού, Γουδί

Σκηνοθεσία: Β. Μυριανθόπουλος.

Ερμηνεύουν:Κώστας Λούκας, Δέσποινα Παπαγιάννη, Μαρία Σκαφτούρα, Σόλων Τσούνης

Παραστάσεις:Καθημερινά εκτός Δευτέρας 9.15 μ.μ. Μέχρι 13/11
Εισ.: € 15, φοιτ.: € 9.
Διάρκεια: 80'

Τηλ.:2111086024, 2108840600

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.