Η σύγχρονη μητέρα στον χώρο εργασίας

Συντάκτης: Μαρία Πεστεματζόγλου

Οι μητέρες για τα παιδιά είναι οι ηρωίδες τους, ένα σύμβολο στήριξης και ασφάλειας. Και τι δε μπορεί να πει κανείς για εκείνες που δουλεύουν, προσπαθώντας να εναρμονίσουν την οικογενειακή και εργασιακή ζωή. Όταν οι δουλειές στο σπίτι γίνονται αποκλειστικά από την μητέρα, εκείνη χρειάζεται να γίνει γρήγορη και στην ώρα της, για να είναι έτοιμα όλα, το μαγείρεμα, το καθάρισμα, υποχρεώσεις των παιδιών. Και τι δεν κάνει για να προσφέρει ένα χαμόγελο στα παιδιά της και να μην τους λείψει τίποτα.        

Οι γυναίκες είναι πολυάσχολες, μπορούν να συνδυάσουν εργασία και οικογενειακές υποχρεώσεις, μαζί. Η δουλειά αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο, γινόμαστε πιο κοινωνικοί, μαθαίνουμε να δουλεύουμε ομαδικά, μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα της δουλειάς. Αυτό που, ίσως, δεν ξέραμε για τη δουλειά είναι ότι μας βοηθάει να διατηρήσουμε την μνήμη μας. Μια έρευνα με 6.000 γυναίκες που δουλεύαν μόνο στο σπίτι, έχασαν στο 61% τις αναμνήσεις τους, συγκριτικά με εκείνες που δουλεύαν εκτός σπιτιού. Η έρευνα είχε γίνει στο Λος Άνζελες, ώστε να πιστωθεί, κατά πόσο οι μητέρες μπορούν να ισορροπήσουν τη μητρότητα και τη δουλειά τους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εργαζόμενη μητέρα: Η ισορροπία μεταξύ σπιτιού και εργασίας


Η έρευνα έδειξε, ακόμα, πως σε μητέρες από 60 και 70 χρονών, οι αναμνήσεις τους μειώνονταν, ταχύτερα, σε σύγκριση με άλλες μανάδες, των οποίων η μνήμη τους ήταν ακμαία. Εκείνες που, όμως, βιώνουν χειρότερα μια απώλεια μνήμης είναι οι ανύπαντρες μητέρες στο 83%.  Από την έρευνα βγαίνει ως συμπέρασμα, το θετικό αντίκτυπο της εργασίας στην εγκεφαλική λειτουργία. Ας μην ξεχνάμε τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη της εργασίας.  

Η χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την ανεργία και δεν είναι ένα φαινόμενο που το βλέπουμε από το έτος 2008, αλλά από πολύ παλιά. Μπορεί να φανταστεί κανείς πόσες άνεργες μητέρες έμειναν χωρίς εργασία και, κυρίως, εκείνες που είναι ανύπαντρες. Πόσες μητέρες, ενώ είχαν δουλειές, τις απέλυσαν, λόγω εγκυμοσύνης, πράγμα αδιανόητο. 

Οι μητέρες πρέπει να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, διότι έχουν δικαιώματα, αλλά πρέπει και να τα μάθουν, ώστε να τα ασκήσουν και να τα απαιτήσουν από το κράτος. Το κράτος δεν θα τους θα τα δώσει έτσι, χωρίς να κάνουν κάτι και ούτε ο εργοδότης τους θα τους δώσει άδειες, αν δεν τα ασκήσουν νωρίτερα.

Τι συμβαίνει όταν απολύεται μια μητέρα;

Η μητέρα δικαιούται, βάση του νόμου, τη γονική άδεια για 3,5 χρόνια. Τη συγκεκριμένη άδεια την παίρνουν και οι δυο, δηλαδή μητέρα και σύζυγος, διαρκεί μέχρι 3,5 μήνες και μπορούν να την παίρνουν, μέχρι το παιδί τους να γίνει 3,5 ετών, όπου λήγει η άδεια μητρότητας.

Δικαιούνται άδεια σε περίπτωση που το παιδί αρρωστήσει και την παίρνουν και οι δυο γονείς, αλλά δεν δικαιούνται αποδοχές ίσες με την προηγούμενη. Η άδεια αυτή αφορά 6 εργάσιμες μέρες για ένα παιδί, για 8 μέρες, αν υπάρχουν 2 παιδιά και για 10 μέρες, αν υπάρχουν πάνω από 2 παιδιά.

Οι σχολικές άδειες είναι ένα άλλο πλεονέκτημα των γονέων, έχει διάρκεια μόνο 4 μέρες και αφορά την παρακολούθηση των επιδόσεων των παιδιών στο σχολείο.

Άδεια μητρότητας

Αυτή η λεγόμενη άδεια έχει διάρκεια 17 εβδομάδες. Οι γυναίκες πρέπει να είναι ενημερωμένες πως δεν πρέπει να υπογράψουν κάποιο συμβόλαιο που θα τους απαγορεύει την εγκυμοσύνη. Αν δεν το έχουν κάνει, ο εργοδότης δεν έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβασή τους για όταν μείνουν έγκυες. Επίσης, κατά τη διάρκεια της κύησης, δεν επιτρέπεται η απόλυση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να επιστρέψετε στη δουλειά μετά από εγκυμοσύνη


Απόλυση 

Η απόλυση είναι η χειρότερη εμπειρία, όμως αυτό δεν πρέπει να αποδυναμώσει τις γυναίκες από το να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους απέναντι στον νόμο. Μετά από μια απόλυση, η εγκυμονούσα δικαιούται αποζημίωση ή, αλλιώς, μπορεί να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια, ώστε να διεκδικήσει το ανάλογο πόσο. Η Επιθεώρηση Εργασίας μπορεί να επιβάλει διοικητικές κυρώσεις στον εργοδότη.

Οι έγκυες δικαιούνται να λαμβάνουν τις αποδοχές τους, χωρίς να χρειαστεί να εργαστούν, εφόσον έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου.

Συντάκτης: Μαρία Πεστεματζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.