Η Street Art Walk Τέχνη

Συντάκτης: Ελένη Θεοκλήτου

Τι γνωρίζετε για αυτού του είδους την τέχνη; Σταματάτε  να κοιτάτε τους τοίχους  με έργα street art ἠ απλά προσπερνάτε; 

Πρόσφατα είδα μια αφιέρωση για τον Νορβηγό καλλιτέχνη, Anders Gjennestad, ο οποίος, είναι ο επόμενος καλλιτέχνης που θα φιλοξενηθεί στο φετινό ArtWalk. Εμπνέεται από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του, που ο ίδιος τραβά και στη συνέχεια δημιουργεί στο χέρι εξαιρετικά λεπτομερή στένσιλ πολλών επιπέδων, ώστε η επιφάνεια που ζωγραφίζει να έχει όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Το χαρακτηριστικό έργο του Anders εναποθέτει μια μεγάλης κλίμακας ζωγραφική σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους με ανθρώπινες φιγούρες οι οποίες  μοιάζουν να κατοικούν σε ένα διαφορετικό σύμπαν χωρίς να υπακούουν στους νόμους της φυσικής.   

Οι καμβάδες που έχουν μια στρατηγική επιλογή για αυτόν αλλά χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία, όπως φθαρμένοι τοίχοι, σκουριασμένες μεταλλικές ή αλλοιωμένες γύψινες επιφάνειες, έχουν στόχο να δημιουργήσουν ρεαλιστικούς χαρακτήρες που απεικονίζονται σε μια διάσταση όπου ο χρόνος και οι φυσικοί κανόνες ακυρώνονται. Ο διάσημος καλλιτέχνης της street art, Anders Gjennestad, με καταγωγή από τη Νορβηγία, έρχεται για να προσθέσει στον αστικό ιστό της Πάτρας μία ακόμα εντυπωσιακή τοιχογραφία, στην οδό Κεφαλληνίας 32, στην πλατεία Επτανήσου. Οι πατρινοί, αλλά και όχι μόνο, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης τη δημιουργία της τεσσαρακοστής έκτης τοιχογραφίας του ArtWalk από την Τρίτη 07 Σεπτεμβρίου. Η 6η τοιχογραφία του 6ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 6, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Αθήνα.


  Διαβάστε επίσης: 20 εκπληκτικές μεταμορφώσεις κτιρίων χάρη στην street art – Πριν και μετά


Τo ArtWalk 6 υποστηρίζεται υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. της  πατρινής εταιρίας ανυψωτικών μηχανημάτων, της ελληνικής βιομηχανίας χρωμάτων VECHRO, των μεγάλων χορηγών Coffeebrands η οποία είναι και αυτή με την σειρά της, μια πατρινή αλυσίδα καφέ και τελευταία την  ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ.

Τι λέτε; Είστε για μια εκδρομή μέχρι την Πάτρα για να απολαύσουμε ένα εξαιρετικό αριστούργημα;

Συντάκτης: Ελένη Θεοκλήτου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.