Η Sony δημιούργησε το κλιματιστικό που… φοριέται!

Συντάκτης: Flowmagazine

Σε μια εποχή κατά την οποία συζητείται έντονα η ανάγκη προσεκτικής χρήσης των κλιματιστικών, η Sony εφηύρε έναν πρωτότυπο τρόπο αντιμετώπισης της ζέστης.

Για να μπορεί κανείς να περάσει το καλοκαίρι με μεγαλύτερη ασφάλεια και αρκετά περισσότερη δροσιά, χωρίς να είναι εκτεθειμένος στους κινδύνους που προκύπτουν από τη συνεχόμενη χρήση του κλιματιστικού στο γραφείο, η Sony ξεκινά την εμπορική διάθεση ενός κλιματιστικού που μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα ειδικό σημείο στο ρούχο του κατόχου του.

Η ιαπωνική εταιρεία ονομάζει την εφεύρεσή της “το πρώτο πραγματικά προσωπικό κλιματιστικό”. Η λειτουργία του είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ειδικό πουκάμισο που μπορεί να δεχτεί το Sony Reon Pocket και προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας πάνω στο σώμα του κατόχου του. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να προμηθευτεί κανείς ειδικές θήκες, που μπορούν να δεχτούν το κλιματιστικό αυτό και να προσαρμοστούν σε διάφορα ρούχα.

Η Sony δημιούργησε το κλιματιστικό που... φοριέται!

Σύμφωνα με τα όσα υπόσχεται η Sony, η λειτουργία αυτού του κλιματιστικού μπορεί να ρίξει τη θερμοκρασία έως και κατά 5 βαθμούς Κελσίου, κάτι που θα μπορούσε να αποβεί… σωτήριο σε συνθήκες υπερβολικής ζέστης. Η συσκευή με τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό θυμίζει ποντίκι υπολογιστή.

Για τον έλεγχο της λειτουργίας του κλιματιστικού φροντίζει μία εφαρμογή που μπορεί να εγκαταστήσει κανείς στο iPhone ή το Android κινητό του. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι, λόγω του περιορισμένου μεγέθους του, το Sony Reon Pocket δεν μπορεί να λειτουργεί όλη την ημέρα αλλά για δύο με τέσσερις ώρες, οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν επαρκείς για μία πολύ ζεστή ημέρα.

Η Sony δημιούργησε το κλιματιστικό που... φοριέται!

Η συσκευή αυτή είναι πλέον διαθέσιμη μέσω του επίσημου δικτυακού τόπου της Sony στην Ιαπωνία. Οι τιμές για την ειδική θήκη στο πουκάμισο κυμαίνονται στα 20 δολάρια περίπου, ενώ η συσκευή κοστίζει 160 δολάρια. Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση αυτή της Sony χαρακτηρίζεται για την εφευρετικότητά της αλλά και από το γεγονός ότι δίνει μία λύση δροσιάς σε εποχές πανδημίας.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…