Η πρώτη εργαστηριακά κατασκευασμένη μπριζόλα rib-eye!

Συντάκτης: Flowmagazine

Πώς την θέλετε τη μπριζόλα σας; Μήντιουμ, καλοψημένη ή… εκτυπωμένη; Δύο χρόνια μετά τη δημιουργία της πρώτης εργαστηριακά κατασκευασμένης μπριζόλας, η ισραηλινή Aleph Farms επιστρέφει, αυτή τη φορά με μια άλλη κοπή και παρουσιάζει ένα ζουμερό rib-eye.

Η εργαστηριακή δημιουργία κρέατος εξελίσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Μέσα σε μια δεκαετία, οι επιστήμονες ξεκίνησαν από από την κατασκευή μιας «υγρής μορφής χοιρινού κρέατος» σε ένα εργαστήριο και έφτασαν να φτιάχνουν συνθετικές κοτομπουκιές, οι οποίες κατέληξαν στα ράφια της αγοράς της Σιγκαπούρης σε μια παγκόσμια πρώτη κανονιστική έγκριση.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες στη δημιουργία προϊόντων κρέατος χωρίς σφαγή, είναι η αναπαραγωγή των πολυάριθμων κοπών κρέατος που συνηθίζουν να τρώνε οι καταναλωτές.

Με την τεχνολογία της Aleph Farms, αναμένεται να δοθεί λύση και για τη δημιουργία διαφορετικών κομματιών, και μάλιστα με τη δυνατότητα ρύθμισης των θρεπτικών συστατικών (π.χ. ποσοστό λίπους, κολλαγόνου).

«Σε αντίθεση με την παραδοσιακή τεχνολογία 3D printing, η τεχνολογία μας αφορά τη βιοεκτύπωση ζωντανών κυττάρων που στη συνέχεια τοποθετούνται σε θερμοκοιτίδα για να αναπτυχθούν, να διαφοροποιηθούν και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, έτσι ώστε να αποκτήσουν την υφή και την ποιότητα μιας πραγματικής μπριζόλας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Μέχρι σήμερα μόνο η Σιγκαπούρη έχει δώσει την έγκριση για την πώληση της συγκεκριμένης μορφής κρέατος, αλλά φαίνεται ότι αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…