“Η Πολυάννα και το παιχνίδι της χαράς”

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

«Η Πολυάννα και το παιχνίδι της χαράς»Τι συστάσεις να κάνει κανείς για αυτό το βιβλίο; Πολυαγαπημένο, υπέροχο παιδικό βιβλίο, έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από το 1984 από τις εκδόσεις Άγκυρα και υπολογίζεται ότι έχει διαβαστεί μέχρι σήμερα από 1.000.000 Έλληνες.

Οι εκδόσεις Άγκυρα ανανεώνουν συνεχώς την έκδοση του βιβλίου προσφέρουν κάθε φορά μια πιο φρέσκια εικονογράφηση και σελιδοποίηση που να ανταποκρίνεται στην αισθητική της εποχής.

Το πρώτο βιβλίο για την Πολυάννα «το παιχνίδι της χαράς» συστήνει στο ευρύ κοινό ένα κοριτσάκι που έμελλε να επηρεάσει εκατομμύρια παιδιά του κόσμου, καθώς έχει μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες. Στη συνέχεια ακολούθησαν άλλα 5 βιβλία που συνεχίζουν την ιστορία της Πολυάννας καθώς μεγαλώνει, παντρεύεται, γίνεται μαμά, κάνει καριέρα, ταξιδεύει, αλλά παραμένει πάντοτε το μαγικό πλάσμα που ήταν και στα παιδικά της χρόνια.

Η ηρωίδα Πολυάννα, πηγή αστείρευτης αισιοδοξίας και θετικής σκέψης αφήνει ανεξίτηλο σημάδι στις ζωές όλων των ανθρώπων τους οποίους γνώρισε κατά καιρούς. Ακριβώς αντίστοιχα μπορεί να επηρεάσει θετικά τις ζωές όλων των αναγνωστών που θα την γνωρίσουν. Παιδιά και ενήλικες θα ανακαλύψουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου πόσο υπέροχα γοητευτικός είναι ένας άνθρωπος όταν παραμένει πηγαίος, ειλικρινής και αισιόδοξος σε όλο το διάβα της ζωής. Η ιστορία της Πολυάννας, η οποία φαίνεται τόσο γνήσια αυθεντική και ανθρώπινη, μας αγγίζει και μας συγκινεί.

Η ίδια η Πολυάννα μας δείχνει τον τρόπο να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία με χαμόγελο, πείσμα και ακλόνητη θετική σκέψη. Και τελικά να καταφέρουμε να ζήσουμε μια όμορφη ζωή, να αγαπηθούμε και να επηρεάζουμε θετικά και τους γύρω μας.

Σας φαντάζει παραμύθι; Κι όμως δεν είναι. Είναι ίσως το πρώτο βιβλίο αυτοβοήθειας, που κυκλοφόρησε όμως σε μορφή μυθιστορήματος, γι’ αυτό και έκανε πάταγο, δεκαετίες τώρα.

Όσοι έχετε παιδιά- είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να τους κάνετε. Και αν πάλι δεν έχετε, κάντε το δώρο στον εαυτό σας. Που ξέρετε; Το μαγικό ραβδάκι της Πολυάννας μπορεί να αλλάξει και τη δική σας ζωή.

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Influence:

Σύμβουλος προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…