Μπορεί η καθημερινή ρουτίνα να είναι τελικά ωφέλιμη;

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Η καθημερινότητα μας σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να παρομοιάζει ρουτίνα. Όσο βαρετή μπορεί να φαίνεται η καθημερινή ρουτίνα, μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντική παράμετρος που να μας βοηθήσει να βελτιωθούμε και να χτίσουμε ωφέλιμες συνήθειες. Ας εμβαθύνουμε λοιπόν στις πιο χρήσιμες καθημερινές συνήθειες.

Γυμναστική

Η γυμναστική εκτός από ότι χτίζει ένα όμορφο και καλλίγραμμο σώμα είναι και από τους βασικούς παράγοντας ευεξίας και ευτυχίας. Το σώμα μας μετά την γυμναστική καθώς και κατά την διάρκειά της εκκρίνει ορμόνες οι οποίες σχετίζονται με την ευτυχία. Επιπλέον συμβάλλει στην υγεία μας, τόσο νοητικά όσο και σωματικά μια και αποτελεί βασική ανάγκη του οργανισμού μας ειδικά αν κάνουμε κάποια καθιστική δουλειά. Επιπλέον μπορεί να είναι αφορμή για κοινωνικοποίηση και επικοινωνία τόσο με ανθρώπους που ασκούνται μαζί μας όσο και με φίλους που ήδη έχουμε που θα γυμναστούμε μαζί.

Διάβασμα

Είτε αναφερόμαστε σε κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο, είτε σε κάποιο βιβλίο αυτοπεποίθησης  είτε ακόμα και βιβλίο πανεπιστημίου ή εκπαιδευτικό το διάβασμα είναι από τις πιο χρήσιμες ανθρώπινες συνήθειες.  Ειδικότερα μετά την γυμναστική το διάβασμα είναι αρκετά αποτελεσματικό μια και ο εγκέφαλός μας αφομοιώνει καλύτερα τις πληροφορίες που διαβάζει. Έτσι αποκτούμε περισσότερες γνώσεις και βελτιώνουμε το επίπεδο μας και έχουμε και την ευκαιρία να αποκτήσουμε και να διεκδικήσουμε στο μέλλον κάποια  εργασία.

Μπορεί η καθημερινή ρουτίνα να είναι τελικά ωφέλιμη;

Μια μικρή βόλτα κάθε μέρα

Δεν χρειάζεται να βγείτε και να κάτσετε κάπου ή να πάτε σε κάποιο μπαρ. Μπορείτε απλώς να βγείτε να περπατήσετε. Εκτός του  ότι είναι αφορμή να βρείτε στον δρόμο γνωστούς ανθρώπους και να μιλήσετε και άρα να κοινωνικοποιηθείτε είναι μια καλή συνήθεια επειδή  δίνει το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι είναι η ώρα να ξεκουραστείτε ή να αρχίσετε την μέρα σας. Επίσης είναι μια μικρή άσκηση και μια ευκαιρία να βγείτε από το σπίτι και να χαλαρώσετε το μυαλό σας από ολόκληρη την δύσκολη μέρα.

Κοιμηθείτε αρκετά

Ο ύπνος είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες οι οποίοι σχετίζονται με την ευτυχία μας και την αποτελεσματικότητα μας στην καθημερινή μας ζωή. Λέγεται ότι το 8ωρο καθημερινά είναι απαραίτητο ώστε ο ανθρώπινος εγκέφαλος να λειτουργήσει καλά να μπορούμε να αφομοιώσουμε πληροφορίες και να προλάβουμε τα συμπτώματα της κατάθλιψης όπως επίσης και την νευρικότητα. Επίσης βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να χρησιμοποιήσει τις ουσίες που έχει φάει, να αναπλάσει ιστούς και νευρικά κύτταρα τα οποία έχουν καταστραφεί μέσα στην ημέρα μας.

Μείωσε όσο γίνεται τον χρόνο στην οθόνη

Μπορεί η καθημερινή ρουτίνα να είναι τελικά ωφέλιμη;

Είναι αρκετές φορές που η δουλειά μας έχει να κάνει με τον υπολογιστή και επιφέρει αρκετές ώρες μπροστά σε μια οθόνη. Όμως το να περνάμε αρκετές ώρες μπροστά στο κινητό μας ή ακόμα και στην τηλεόραση  έχει να προσφέρει μόνον αρνητικά. Αρχικά δεν κάνουμε κάτι χρήσιμο, γεμίζουμε με αρνητικά νέα και άγχος και τελικά δεν γεμίζουμε με χαρά και ευεξία αλλά κυρίως με αρνητικά συναισθήματα. Συνεπώς λοιπόν είναι σημαντικό να διώξουμε τα στοιχεία που στην ζωή μας, τρώνε χρόνο και χωρίς μάλιστα να μας προσφέρουν κάτι σε αντάλλαγμα.

Πιείτε νερό το πρωί

Το πρωινό μας και ο τρόπος που ξυπνάμε αρκετές φορές καθορίζει και το πώς εξελίσσεται ολόκληρη η μέρα μας. Το νερό εκτός του ότι οξυγονώνει τον εγκέφαλο μας, βοηθά στο να αποβάλλουμε το συναίσθημα της αφυδάτωσης το οποίο νιώθουμε το πρωί όταν ξυπνάμε μια και το σώμα μας κατά τον βραδινό ύπνο αποβάλλει υγρά.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.