Η πιο αγχωτική ώρα της ημέρας για άνδρες και γυναίκες

Συντάκτης: Flowmagazine

Επιστήμονες έκαναν μια νέα έρευνα και εντόπισαν την πιο αγχωτική ώρα της ημέρας, ενώ με βάση τα αποτέλεσμα που προέκυψαν, διαπιστώθηκε διαφορά στον τρόπο με τον οποίο βιώνουν το άγχος οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

Όπως αναφέρει η nypost.com, η μελέτη έγινε σε δείγμα 2.000 Βρετανών μέσω του One Poll για τη Rescue Remedy και διαπιστώθηκε ότι το πρωί είναι η πιο αγχωτική στιγμή της ημέρας.

Συγκεκριμένα, το αγχωτικό διάστημα είναι μεταξύ 7:23 π.μ. και 8:43 π.μ., ενώ ο πρώτος στρεσογόνος παράγοντας εμφανίζεται περίπου στις 8:18 π.μ.

Η πιο αγχωτική ώρα της ημέρας για άνδρες και γυναίκες


Διαβάστε επίσης: Mindfulness: Οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας μπορούν να βελτιώσουν το άγχος


Τα μικρά καθημερινά δράματα που αυξάνουν το στρες

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό το χρονικό διάστημα ενδέχεται να σημειωθούν οι εξής καταστάσεις, οι οποίες δημιουργούν άγχος:

  • Κίνηση στον δρόμο
  • Λέρωμα των ρούχων (από καφέ, φαγητό ή μακιγιάζ)
  • Σπάσιμο αντικειμένου (πχ. ενός ποτηριού)
  • Καθυστερημένο ξύπνημα
  • Λέρωμα του χαλιού στο σπίτι

Επίσης, η έρευνα διαπίστωσε ότι η κούραση (46%), ο διακοπτόμενος νυχτερινός ύπνος (36%) και μια κουραστική μέρα στη δουλειά (33%) ήταν μεταξύ των κορυφαίων αιτιών για να αγχωθεί ένα άτομο την επόμενη μέρα.

Η πιο αγχωτική ώρα της ημέρας για άνδρες και γυναίκες

Έτσι, τέσσερις στους δέκα (41%) ισχυρίζεται ότι έμειναν ξύπνιοι τη νύχταή είχε διαταραχθεί ο ύπνος τους λόγω καθημερινών ενοχλήσεων. Μάλιστα, οι γυναίκες σε ποσοστό 50%, σε αντίθεση με τους άνδρες που ήταν 32%.

Η εκπρόσωπος της Rescue Remedy, Zuzana Bustikova, δήλωσε ότι «περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι μας λέει το σώμα και το μυαλό μαςκαι, αν και δεν είναι πάντα εύκολο, είναι ζωτικής σημασίας να ορίσουμε καλές συνήθειες όπως το να τρώμε καλά, να καθιερώνουμε μια ρουτίνα χαλάρωσης πριν από τον ύπνο και να αφιερώνουμε χρόνο για να φροντίσουμε τον εαυτό μας».

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…