Η Ουαλία ενισχύει το πράσινο μέλλον της…

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Η ίδρυση ενός νέου «έξυπνου» ενεργειακού κέντρου αποτελεί το πρόσφατο βήμα της Ουαλίας προς ένα πιο πράσινο και οικολογικό μέλλον. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) στα σπίτια και τις επιχειρήσεις αποτελούν το εργαλείο αλλά και την απαραίτητη προϋπόθεση για το ενεργειακό κέντρο. Με δύναμη και κίνητρο έναν καλύτερο πλανήτη που κινείται μέσα από «έξυπνες» ενέργειες, η Ουαλία ανοίγει το δρόμο προς ένα ομορφότερο περιβάλλον και σε άλλες χώρες του πλανήτη.

Με τη βοήθεια £ 7,000,000 δημιουργήθηκε το «έξυπνο» ενεργειακό κέντρο “SWALEC”, στο Treforest, το οποίο θα παρέχει εκπαίδευση όσον αφορά την υψηλή εξειδίκευση στην εγκατάσταση ΑΠΕ και θα προωθήσει στην αγορά πάνω από 250 νέες «πράσινες» θέσεις εργασίας. Με την εμπειρία και τις γνώσεις των ειδικών, το κέντρο θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς ενέργειας, που καλύπτουν την παραγωγή της χώρας όσον αφορά τις μικρές αλλά και τις μεγάλες εγκαταστάσεις. Με ελπίδα, φιλοδοξία και πρακτικές ενέργειες, η Ουαλία αλλάζει τα δεδομένα όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και στην αγορά εργασίας.

«Τα £ 2.000.000 του συνολικού ποσού θα προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης για τους νέους της περιοχής, συμβάλλοντας παράλληλα στους χαμηλούς στόχους του άνθρακα που έχει θέσει η Ουαλική κυβέρνηση», δήλωσε η υπουργός Edwina Hart.

Με οικολογικά αισθήματα και ευθύνη για το περιβάλλον, η κυβέρνηση της Ουαλίας με το σύστημα «Green Deal» θέτει καινούριες βάσεις για το μέλλον του κόσμου.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης, το επόμενο έτος αναμένεται να παρατηρήσουμε σημαντική αύξηση της ζήτησης για εξειδικευμένους εγκαταστάτες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.