Η Νέα Υόρκη δίνει έμφαση στα ποδήλατα

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Η Νέα Υόρκη δίνει έμφαση στα ποδήλαταΗ πόλη με τις άπειρες εναλλακτικές για τη μετακίνησή σας (μετρό, λεωφορεία, ταξί) έρχεται για να αναπτύξει και έναν εναλλακτικό τρόπο. Όπως όλες οι μεγάλες πόλεις, στη Νέα Υόρκη θα μπορείτε να μετακινήστε με ποδήλατα για το κοινό!

Η ιδέα των κοινόχρηστων ποδηλάτων έφτασε επιτέλους σε μια από τις πιο εντυπωσιακές και πολυδιαφημισμένες πόλεις του κόσμου. Το εγχείρημα θα βοηθήσει την πόλη να ξεπεράσει τη φήμη της ως θορυβώδης με πολλά αυτοκίνητα και υπερβολική συμφόρηση.

Σύμφωνα με διοικητικούς παράγοντες της Νέας Υόρκης, το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, θα ξεκινήσει μέσα στο Μάιο με 6.000 ποδήλατα σε 330 σταθμούς στο Μανχάταν και το Μπρούκλιν. Γίνονται επίσης σχέδια για αύξηση των ποδηλάτων σε 10.000 σε συνολικά 600 σταθμούς. Για την καλύτερή τους χρήση, έχουν πραγματοποιηθεί χρηματοδοτήσεις για τη διάνοιξη ποδηλατοδρόμων (περίπου 1.100 χιλιομέτρων) στην πόλη.

Η Νέα Υόρκη δίνει έμφαση στα ποδήλαταΤο θετικό είναι πως θα ελαττωθούν τα αυτοκίνητα και θα ενισχυθεί ο πιο υγιεινός τρόπος ζωής, κάτι στο οποίο στοχεύει και ο δήμαρχος, Μάικλ Μπλούμπεργκ. Το συγκεκριμένο σύστημα όμως, αναμένεται να αποφέρει κέρδος στην πόλη εκτός από την εταιρεία, που θα το στήσει.

Το κόστος για ετήσια συνδρομή με απεριόριστες διαδρομές είναι στα 95 δολάρια ενώ μόνο όσοι είναι άνω των 16 ετών έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Το θετικό είναι πως έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή χιλιάδες ατόμων και η χρέωση για εγγραφή μπορεί να γίνει μέσω πιστωτικής κάρτας. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να κάνουν ημερήσια χρήση με 10 δολάρια και εβδομαδιαία με 25. Αν και το πρόγραμμα δεν τυγχάνει της απόλυτης αποδοχής από όλους τους νεοϋορκέζους, αναμένεται να έχει επιτυχία τόσο τουριστικά όσο και για τη βελτίωση συνθηκών ζωής στην πόλη.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr