Η νέα τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας απαιτεί μόνο τα βασικά

Συντάκτης: Flowmagazine

Φέτος την άνοιξη το skin streaming είναι ένα από τα πιο hot skincare trends και να έχει γίνει viral τόσο στα social media όσο και ανάμεσα στους skin experts. Τι λέει εν ολίγοις το skin streaming;

Η σταθερά κάθε σεζόν είναι μία: ότι θα έρθουν στο προσκήνιο νέες τάσεις και θα μας βάλουν στο τρυπάκι είτε να τις δοκιμάσουμε, είτε να τις απορρίψουμε. Αυτό ισχύει απόλυτα στον κόσμο της ομορφιάς, όπου κάθε τόσο βλέπουμε νέα trends και σκεφτόμαστε αν πρέπει ή όχι να τα κάνουμε μέρος της ρουτίνας μας.

Αυτό συμβαίνει και φέτος την άνοιξη με το skin streaming να είναι ένα από τα πιο hot skincare trends και να έχει γίνει viral τόσο στα social media όσο και ανάμεσα στους skin experts.

Τι λέει εν ολίγοις το skin streaming; Να χρησιμοποιείς τα βασικάστη ρουτίνα ομορφιάς σου για τα μέγιστα αποτελέσματα. Δεν ακούγεται κακό, έτσι; Ειδικά αν είσαι λίγο τεμπέλα.

Τι ακριβώς είναι το skin streaming και πώς θα το κάνεις πράξη

Το skin streaming είναι μια τάση που αφορά τον εξορθολογισμό της ρουτίνας ομορφιάς και έχει να κάνει με τη χρήση λιγότερων beauty items, τα οποία όμως έχουν τα μέγιστα αποτελέσματα.

Στην ουσία, χρησιμοποιείς καλλυντικά που έχουν πολλαπλά οφέλη, αντί να χρησιμοποιείς πολλά και διαφορετικά για να καλύψεις τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Πώς γίνεται, όμως, αυτό στην πράξη;

Η νέα τάση στην περιποίηση της επιδερμίδας απαιτεί μόνο τα βασικά

Tip 1: Μείνε στα βασικά

Καθαρισμός, ενυδάτωση, αντηλιακή προστασία. Το toner, η απολέπιση και τα διάφορα serums μπορούν και να παραλειφθούν. Όσο λιγότερα προϊόντα βάζεις, άλλωστε, στην επιδερμίδα σου, τόσο μικρότερες οι πιθανότητες να την ερεθίσεις μια και κάποιοι συνδυασμοί συστατικών μπορούν να απορρυθμίσουν τον επιδερμικό φραγμό.

Tip 2: Επίλεξε προϊόντα με πολλαπλά οφέλη

Προσθέτοντας multitasking προϊόντα στη ρουτίνα σου έχεις και περισσότερα πλεονεκτήματα. Πρώτον, δεν έχεις γεμάτα συρτάρια με άχρηστα καλλυντικά και δεύτερον δεν ξοδεύεις τα χρήματά σου. Επίλεξε, λοιπόν, μια ενυδατική κρέμα με SPF ή έναν ορό που να περιέχει πεπτίδια (τέλειο αντιγηραντικό συστατικό) μαζί με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη C.

Tip 3: Κοίταξε προσεκτικά τα συστατικά

Διάλεξε, δηλαδή, προϊόντα με αποτελεσματικά συστατικά που δεν θα ερεθίσουν το δέρμα σου. Και για αυτό ο πιο σωστός άνθρωπος να απευθυνθείς είναι μόνο ο/η δερματολόγος σου.

Τα οφέλη του skin streaming

Κι αν αναρωτιέσαι ποια είναι τα οφέλη του skin streaming, η απάντηση είναι απλή. Τα πολλαπλά beauty items μπορεί να αραιωθούν τη στιγμή που τα απλώνεις στο δέρμα σου και να μην απορροφηθούν καλά, σε αντίθεση με τα μετρημένα, που θα δράσουν πιο άμεσα βελτιώνοντας την επιδερμίδα σου.

Εκτός αυτού, θα εξοικονομήσεις χώρο στο μπουντουάρ σου, αλλά και χρήμα από το να αγοράζεις προϊόντα με το ένα και άλλο συστατικό που διαβάζεις ότι υπόσχεται να κάνει θαύματα στο δέρμα.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…