Η μοναξιά θέλει ένα κίνητρο επαφής

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδη

Η μοναξιά δεν έχει διάρκεια για πάντα. Αγκαλιάσε τη όταν τη νιώσεις, δεν είναι κατάθλιψη. Απλά δεν έχει βρεθεί ακόμα το κίνητρο για μια επαφή. Μπορεί να λειτουργεί ως ένα τέτοιο είδος, άλλα δεν είναι. Πολλές φορές υπάρχει η προδιάθεση της μελαγχολίας, από λάθος χειρισμούς που έγιναν, όμως μην αφεθείς εξολοκλήρου να σε κατασπαράξει μια φυσική αντίδραση του νου και της ψυχής. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε. Εάν δεν κοιτάξεις εσύ τον εαυτό σου, δεν πρόκειται να το κάνει κανείς όπως πρέπει. 

Κι ας υπάρχει αγάπη από οικογένεια, φίλους, γνωστούς, κι άλλα τόσα ακόμη που περιλαμβάνεται η ζωή σου. Συνήθως συμβαίνουν κάποια περιστατικά για να συνειδητοποιήσεις το μέσα σου.

Ένα είδος από αυτά είναι και η μοναξιά. Ίσως  να είναι, ένα και από τα πιο βασικά, ώστε ν’ αξιολόγησης τον εαυτό σου με αλλά κριτήρια. Που θα σε φέρουν πρόσωπο με πρόσωπο στο κίνητρο που δεν είχες αντιληφθεί ακόμη. Γιατί υπάρχει άπειρος χρόνος να σκεφτείς πιο καθαρά. Όλα αυτά τα αναστατωμένα αισθήματα, μπορεί να χρειάζονται, μια καινούρια γνωριμία, η μια καινούρια ενασχόληση που θα ανακαλύψεις, νέες δεξιότητες που δεν είχες μέχρι τώρα. 

Όλα αυτά τα ονόμασες μοναξιά. Δεν έχεις άδικο κατά βάθος, να θυμάσαι όμως ότι η μοναξιά θέλει ένα κίνητρό επαφής. 

Συντάκτης: Δέσποινα Γρηγοριάδη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.