Η μικρή μουντζούρα

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

Η Φωτεινή Τίκκου είναι η συγγραφέας και η εικονογράφος του βιβλίου «Η μικρή μουντζούρ»’. Είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο και κυκλοφορεί από της εκδόσεις Ίκαρος. Το βιβλίο της πραγματεύεται την έννοια της διαφορετικότητας και την αποδοχή του εαυτού μας και της μοναδικότητας του. Είναι το πρώτο βιβλίο που έχει γράψει και εικονογραφήσει η ίδια.

Η ιστορία του βιβλίου

Στην πιο λαμπερή και χρωματιστή πόλη του κόσμου ζούσε μια μικρή Μουντζούρα. Το όνειρό της ήταν να γίνει κι αυτή πολύχρωμη, όπως ήταν οι φίλοι της. Όσο κι αν προσπαθούσε όμως παρέμενε μουντζουρωμένη… Μια μέρα όμως αρκεί για να αλλάξει η ζωή όλων τους. Αποφάσισε να μην βγει από το σπίτι της. Φαντάζεστε τι μπορεί να συμβεί; Τι θα αλλάξει αν λείψει η μικρή μουντζούρα από το χωριό της;


Διαβάστε επίσης: Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι στο σχολείο, της Έλεν Στίβενς


Γιατί να το διαβάσετε

Είναι ένα παραμύθι που μιλάει για τη φιλία, την αποδοχή και τον αυτοσεβασμό. Τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν ότι η μικρή μουντζούρα είναι διαφορετική. Το γεγονός ότι δεν έχει κανένα χρώμα την κάνει διαφορετική. Δεν μπορούν να καταλάβουν όμως ότι όσο διαφορετικός, αυτή είναι και η μοναδικότητα σου, και άλλωστε ο καθένας μας έχει μια ιδιότητα που τον καθιστά μοναδικό. Για παράδειγμα το μαύρο απορροφάει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Και τι μ αυτό; Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος.

Φτιάξε το δικό σου ουράνιο τόξο

Μπορείς και εσύ να φτιάξεις ένα ουράνιο τόξο σαν αυτό της ιστορίας. Κόψε πολύχρωμα κομματάκια από γκοφρέ χαρτί. Ζωγράφισε σε μια κόλλα Α4 της γραμμές του ουράνιου τόξου. Τώρα κόψε και βάλε γκοφρέ πολύχρωμα χαρτάκια πάνω στο Α4 . Μετά ρίξε μερικές σταγόνες νερό σε κάθε κομματάκι. Αφού βρέξεις όλα τα χαρτάκια μπορείς να τα βγάλεις από το Α4 και να δεις το αποτέλεσμα.

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…