Η κανέλα ως βασικό συστατικό ομορφιάς

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα

Γνωστές είναι οι ιδιότητες και η σημασία της κανέλας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ωστόσο, γνωρίζατε πως αποτελεί και βασικό συστατικό ομορφιάς;

Σαφώς η κανέλα είναι υπέροχη σε ένα ποτήρι τσάι, αλλά αποτελεί και εξαιρετική προσθήκη στη ρουτίνα ομορφιάς σας! Αυτό το ιδιαίτερο υλικό όχι μόνο μυρίζει υπέροχα, αλλά μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος, να ανακουφίσει τον πόνο και να βελτιώσει τη γενική ευημερία σας ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κανέλα στην καθημερινότητά σας

Βάλτε στα χείλη

Η κανέλα ως βασικό συστατικό ομορφιάς

Η κανέλα είναι από τα κύρια συστατικά σε πολλά δημοφιλή προϊόντα χειλιών στην αγορά. Για να την εντάξετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας, ανακατέψτε μια πρέζα κανέλα με βάλσαμο ή ένα κουταλάκι βαζελίνη. Αλείψτε τα χείλη και αφήστε το για πέντε λεπτά. (Ξεπλύνετε πριν εφαρμόσετε χρώμα.)

Καθαρίστε το δέρμα

Η κανέλα ως βασικό συστατικό ομορφιάς

Το επιρρεπές στην ακμή δέρμα έχει πολλά να κερδίσει από τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της κανέλας, δεδομένου ότι βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας και στην εξασθένιση των υπερβολικών πόρων. Σε ένα μπολ συνδυάστε 3 κουταλιές μέλι με 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Απλώστε στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις, αφήστε να δράσει για δέκα λεπτά και μετά ξεπλύνετε.

Καλό θα ήταν, πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε νέο προϊόν ή συστατικό, να πραγματοποιήσετε έναν έλεγχο, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ανεπιθύμητες αντιδράσεις ή αίσθημα καψίματος.

Ανακουφιστείτε από τις κράμπες

Κατά τη διάρκεια της περιόδου σας ή οποιαδήποτε άλλη  στιγμή που το στομάχι σας έχει κράμπες, η κατάποση κανέλας μπορεί να οδηγήσει στη χαλάρωση των σφιχτών μυών και στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στην κοιλιακή χώρα, ανακουφίζοντας τόσο από τις κράμπες όσο και από τους τακτικούς πόνους που σχετίζονται με τη δυσπεψία. Επίσης, το τσάι κανέλας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης.

Φτιάξτε τη διάθεσή σας

Το άρωμα του ελαίου από φύλλα κανέλας είναι ένα ισχυρό ενισχυτικό της διάθεσης. Αποφύγετε, ωστόσο, να το εφαρμόσετε απευθείας στο δέρμα. Δοκιμάστε να αραιώσετε δέκα σταγόνες λάδι κανέλας σε 1 ουγγιά (ή 6 κουταλιές της σούπας) αποσταγμένου νερού. Διοχετεύστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού – μεγέθους τσέπης- και ψεκάστε στον αέρα… ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε!

Συντάκτης: Ελευθερία Δαμάλα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.