Η γάτα ως κατοικίδιο και σε τι θα σας κάνει καλό

Συντάκτης: Flowmagazine

Εσύ ξέρατε ότι μια γάτα μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας και να σας κάνει πιο ευτυχισμένους;

Οι γάτες αποτελούν το πιο δημοφιλές και ένα αρκετά ανεξάρτητο κατοικίδιο ζώο, που μπορούν ωστόσο να γίνουν πολύ στοργικά με τους ανθρώπους εμπιστοσύνης της επιλογής τους. Αν έχετε και εσείς μια γάτα σαν κατοικίδιο, θα απολαμβάνετε σίγουρα να χουχουλιάζετε αγκαλιά μαζί της στον καναπέ, στο τέλος μιας μεγάλης ημέρας.

Γνωρίζατε όμως ότι το να έχετε σαν συντροφιά μια γάτα, μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία σας; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια είναι αυτά:

Μειώνει του αισθήματος της μοναξιάς

Οι γάτες μπορούν να γίνουν πολύ συντροφικές και να προσφέρουν αγάπη και στοργή που θα σας φανεί πολύ σημαντική ειδικά σε δύσκολες ψυχολογικά στιγμές.

Μείωση του άγχος

Όσοι έχουν υιοθετήσει ένα γατάκι ξέρουν πολύ καλά πως ένα χάδι ή λίγο παιχνίδι με το κατοικίδιο τους αρκεί για να βελτιωθεί η μέρα τους. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει πως το γουργούρισμα της γάτας μπορεί να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα και να μειώσει την αρτηριακή πίεση.

Βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας

Σύμφωνα με στοιχεία, οι ιδιοκτήτες γάτας διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Λιγότερες ή και καθόλου αλλεργίες

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το τρίχωμα της γάτας είναι ένα από τα πιο κοινά αλλεργιογόνα, αλλά εάν ένα παιδί εκτίθεται σε γάτες μέσα στη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής του, είναι πιο πιθανό να αναπτύξει ανοσία στις αλλεργίες στις γάτες, αλλά και σε άλλα είδη αλλεργιογόνων.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…