Η φράντζα στα μαλλιά… το νέο “hot” trend της μόδας!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Η φράντζα στα μαλλιά... το νέο “hot” trend της μόδας!Φέτος η μόδα στα μαλλιά «γυρίζει», με τις αφέλειες να δίνουν τη θέση τους… στη φράντζα μέχρι τα ζυγωματικά! Το συγκεκριμένο χτένισμα, όχι μόνο ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες, αλλά έχει την ιδιότητα να «κρύβει» ακόμα και τις ατέλειες του προσώπου. Διάσημα μοντέλα και ηθοποιοί του Hollywood προτιμούν φέτος τη φράντζα, αφού χαρίζει ένα ιδιαίτερο στυλ στην εμφάνισή τους… Άλλωστε, τι καλύτερο από μια ανάλαφρη φράντζα που πέφτει στο πλάι και σας χαρίζει ένα έντονο και σέξι βλέμμα;

Η μόδα «απαιτεί»… μακριά φράντζα!

Πρόκειται για ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα χτενίσματα… αφού δεν χρειάζεται σχεδόν καμία προετοιμασία. Η νέα τάση της μόδας οδηγεί προς τη μακριά φράντζα που φτάνει μέχρι τα ζυγωματικά. Είτε έχετε κοντά, είτε μακριά μαλλιά… η συγκεκριμένη φράντζα δίνει στυλ και άποψη στο κούρεμά σας. Εάν έχετε μεγάλο μέτωπο ή μικρά μάτια, τότε μη διστάσετε να τη δοκιμάσετε! Αυτό συμβαίνει, γιατι το μάκρος της είναι ικανό, όχι μόνο να καλύψει το μέτωπό σας, αλλά και να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται πολύ πιο μεγάλα. Παράλληλα, μια τέτοια φράντζα θα σας κάνει να απομακρυνθείτε από την αυστηρή εμφάνιση και θα σας χαρίσει ένα νεανικό look.

Η φράντζα στα μαλλιά... το νέο “hot” trend της μόδας!Τύπος φράντζας… ανάλογα με το πρόσωπό σας

Μακρύ πρόσωπο: Αν έχετε μακρύ πρόσωπο, είναι καλύτερο να επιλέξετε τη φράντζα που φτάνει μέχρι τα φρύδια, καθώς με αυτό τον τρόπο θα «μειώσετε» οπτικά το μήκος του. Αποτέλεσμα δεν θα είναι άλλο από το να «κρύψετε» ένα μεγάλο κομμάτι του μετώπου σας.

Τετράγωνο πρόσωπο: Οι γυναίκες με τετράγωνο πρόσωπο θα ήταν καλύτερο να διαλέξουν μακριές φράντζες που θα είναι ικανές να συνδυαστούν όμορφα με τις έντονες γωνίες τους. Προσοχή! Φροντίστε να ταιριάζει το υπόλοιπο κούρεμα με τη φράντζα, αλλά και τις γωνίες του προσώπου σας, π.χ. οι έντονες μύτες.

– Στρογγυλό πρόσωπο: Οι γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο ταιριάζουν απόλυτα με μια μακριά και ιδιαίτερα ανάλαφρη φράντζα! Μια τέτοια προτίμηση θα προσφέρει «γωνίες» στο πρόσωπό σας και θα δώσει ένταση στα όμορφα στοιχεία σας. Αν θελήσετε κάποια στιγμή να πιάσετε αλογοουρά τα μαλλιά σας, αφήστε την φράντζα να πέσει προς τα κάτω… για να σας κάνει να δείχνετε πιο αδύνατη.

Η φράντζα στα μαλλιά... το νέο “hot” trend της μόδας!Κάθε χτένισμα… λέει «ναι» στη φράντζα

Φράτζα και κοντό μαλλί… γίνεται! Ειδικά αν έχετε γωνίες και λεπτό πρόσωπο, τότε το κοντό καρέ και η φράντζα αποτελούν την απάντηση. Όταν το μαλλί είναι ιδιαίτερα κοντό, έχει τη δυνατότητα να χαρίζει στυλ και να προσφέρει ένταση στα μάτια. Ανάλογα με το μήκος της φράντζας, μπορείτε να ελιχθείτε ανάμεσα σε ένα πιο κλασσικό ή πιο μοντέρνο κούρεμα.

Ιδανικά τα ίσια μακριά μαλλιά. Πρόκειται για μια επιλογή που θα αλλάξει την εμφάνισή σας μέσα σε μερικά μόνο λεπτά! Αν τα μαλλιά σας είναι σε ίσια γραμμή, προτιμήστε μια ασύμμετρη φράντζα που θα δώσει ισορροπία στην εμφάνισή σας και θα κάνει τη διαφορά.

Φράντζα ακόμα και στα σγουρά μαλλιά. Πολλές γυναίκες με σγουρά μαλλιά, είτε ισιώνουν τη φράντζα τους, είτε την αφήνουν στο φυσικό της. Δεν χρειάζεται να την ισιώσετε εντελώς… αρκεί να τη φορμάρετε λίγο με ένα πιστολάκι!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.