Η ευγένεια ανοίγει δρόμους. Πώς να την κατακτήσουμε…

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Η ευγένεια ανοίγει δρόμους. Πώς να την κατακτήσουμε...«Η ευγένεια δεν στοιχίζει τίποτα και αγοράζει τα πάντα. Κερδίστε καρδιές και θα κερδίσετε όλων των ανθρώπων την αγάπη και το πουγκί», είχε πει κάποτε ο Σκωτσέζος συγγραφέας Σάμιουελ Σμάιλς. Σαν ένα μέτρο της ευτυχίας, η ευγένεια μπορεί να ενισχύσει, όχι μόνο την ευημερία, αλλά και την υγεία μας. Πρόκειται για μια στάση ζωής που «φωτίζει» τις ημέρες μας. Οι παρακάτω τρόποι θα σας βοηθήσουν να πλησιάσετε λίγο περισσότερο την ευγένεια… από σήμερα κιόλας!

Βρίσκουμε την αιτία… που μας κάνει αγενείς!

Μήπως έχουμε ξυπνήσει άσχημα ή νιώθουμε ανασφάλεια και φερόμαστε άσχημα στους γύρω μας; Εάν δεν αναγνωρίσουμε την αιτία της αγένειας, δεν πρόκειται να λύσουμε το πρόβλημα. Ας θυμόμαστε ότι μπορεί και ο άλλος να μην περνά την ιδανική ημέρα της ζωής του.

Ένα χαμόγελο κάνει όλη τη διαφορά

Ένα απλό χαμόγελο κάνει το πρόσωπο μας… το ομορφότερο του κόσμου, κερδίζοντας ακόμα και την εμπιστοσύνη ενός ξένου. Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό, με αποτέλεσμα να μπορεί να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσα σε μια μόνο ημέρα.

Κερνάμε έναν ξένο και κάνουμε εκπλήξεις σε φίλους

Ας πληρώσουμε τον καφέ ενός φίλου ή ας δώσουμε λεφτά σε έναν φτωχό για το εισιτήριο του τρένου. Οι κινήσεις ευγένειας τις περισσότερες φορές παρακινούν και τους άλλους… να φερθούν ευγενικά!

Βλέπουμε τον εαυτό μας… με ευγενικό μάτι!

Εάν θέλουμε να γεμίσουμε με ευγένεια, πρέπει πρώτα να φερθούμε όμορφα στον εαυτό μας, π.χ. με ένα ζεστό μπάνιο, ένα επαγγελματικό μασάζ ή μια ώρα ψώνια! Άλλωστε, σε περίπτωση που δεν αισθανόμαστε γεμάτοι και δεν έχουμε αυτογνωσία, θα οδηγηθούμε προς μια «ψεύτικη» συμπεριφορά.

Η ευγένεια ανοίγει δρόμους. Πώς να την κατακτήσουμε...Κάνουμε ευκολότερη τη ζωή στους άλλους

Σε περίπτωση που δούμε μια ηλικιωμένη να κουβαλά τα ψώνια της λαϊκής, μπορούμε να τη βοηθήσουμε ή εάν δούμε ένα άτομο με ειδικές ανάγκες… να το περάσουμε από τη διάβαση των πεζών. Όσο πιο πολύ ευαισθητοποιούμαστε, τόσο πιο «άνθρωποι» γινόμαστε!

Θυμόμαστε ότι μια αγκαλιά είναι δωρεάν

Ο Juan Mann περπατούσε στο Mall Pitt Street του Σύδνεϋ, κρατώντας ένα χαρτόνι με τη φράση “Free Hugs”. Σκοπός του ήταν να ενώσει τους ανθρώπους και να μεταφέρει ευτυχία… και τα κατάφερε! Άλλωστε, η αγκαλιά αποτελεί μια ανάγκη του ανθρώπου, η οποία αποδεικνύει και την ευγένεια του.

Γεμίζουμε τη ζωή μας… με αληθινή ευτυχία!

Όποιος δεν προσπαθεί να «αγγίξει» την ευτυχία, ζει μέσα στη μιζέρια και την αγένεια. Η χαρά μπορεί να εξημερώσει την καρδιά μας. Να θυμόμαστε, ότι η θετική στάση ζωής και το χιούμορ εξασφαλίζουν τις πράξεις καλοσύνης, οι οποίες γίνονται με γνήσιο κέφι και επιθυμία.

Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε όλοι σε όλα

Εάν αναγνωρίσουμε ότι ο καθένας έχει διαφορετικές απόψεις, θα γίνουμε πιο ευγενικοί. Είναι λάθος, να τεντώνονται τα νεύρα μας, επειδή ο άλλος έχει ζήσει διαφορετικές εμπειρίες. Πρέπει να μιλάμε με σεβασμό… αφού ίσως να έχουμε και άδικο!

Η ευγένεια ανοίγει δρόμους. Πώς να την κατακτήσουμε...Λέμε «ναι» στη διαδικτυακή αγάπη

Η ευγένεια, σήμερα, αλλάζει στυλ και μετατρέπεται σε διαδικτυακή! Και όμως η υποστήριξη ενός προσώπου ή μιας επιχείρησης στο Twitter και το Facebook αποτελεί μια ενέργεια ευγένειας. Πολλοί λένε «ευχαριστώ» για ένα δώρο ή εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους μέσα από τα “likes”.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.